Annonce
Nyborg

To duoer bliver til Duo.Duo

Louise Støjberg og Martin Rauff kommer til Øksendrup for at spille sammen med den lokale folk-duo, Ditte Fromseier og Sigurd Hockings. Pr-foro.
Atter top-folkemusik i Øksendrup Forsamlingshus.

Øksendrup: To af landets mest etablerede folk-duoer slår pjalterne sammen i en serie koncerter henover 2020. Og selvfølgelig er Øksendrup Koncerter med på listen med en koncert mandag den 17. februar 19.30. De to duoer, der altså udgør en Duo.Duo er LSMR, Louise Støjberg og ægtefællen Martin Rauff, samt duoen Fromseier Hockings, Ditte Fromseier og Sigurd Hockings.

Ditte Fromseier og Sigurd Hockings er jo bosat Øksendrup og de to står bag en række af folk-arrangementer i det lokale forsamlingshus.

Begge duoer komponerer deres egen musik og ved koncerten i Øksendrup vil de lave en helt unik afdeling af koncerten hvor de slår sig sammen og spiller hinandens numre.

Louise Støjberg og Ditte Fromseier arbejdede i en lang årrække sammen som korsangere og backingmusikere i Helge Engelbrechts ”Mariehaven”, og det var under de mange optagelser til TV-programmerne ”Sommersang i Mariehaven” at deres helt særlige forbindelse opstod.

De to duoer består af rutinerede musikere, som branchen har fået et øje til.

Louise Støjberg modtog således i 2017 en Danish Music Award for årets folksanger og Ditte og Sigurd har tidligere modtaget årets Danish Music Award Folk for Årets Musiker og sanger 2015 og Dansk Musiker Forbunds Livepris 2015.

Billetter kan bestilles på: billet.dk eller tlf. 51840511

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce