Annonce
Middelfart

To deltagere fra Belgien: Småt med verdensnavne ved VM i krolf i Ejby

Krofl er normalt en sport, der tiltrækker den modne aldersgruppe, men enkelte yngre mennesker havde også fundet vej til verdensmesterskaberne. Foto: Søren Gottwald
Til gengæld var der ingen grænser for hyggen, da næsten 300 krolfspillere lørdag dystede om store pokaler bag ved Ejbyhallen.

Ejby: Det var småt med verdensnavne, da Ejby Krolfklub og Baskerne fra Båring lørdag stod for afviklingen af Verdensmesterskaberne i Krolf 2019. Hvor de danske deltagere tidligere har haft selskab af spillere fra både Norge, Tyskland og Polen, så mødte der i år blot to spillere fra Belgien op. Og det kun fordi, de kender formanden for Dansk Krolf Union personligt og derfor ofte er i Danmark for at spille.

Hvis det kneb med det internationale snit over den store begivenhed bag Ejbyhallen, så kendte hyggen til gengæld ingen grænser. For selv om de næsten 300 deltagere gik seriøst til sagen, så vidnede de mange smil og den evindelige sludren om en sport, hvor det sociale samvær er vigtigere end hæder og ære. Mindre god blev stemningen naturligvis ikke af en lun august-sol skinnende fra en skyfri himmel det meste af dagen.

Annonce
Der blev gået til sagen med stor koncentration. Foto: Søren Gottwald

Slap for regn

Det kunne dog meget vel have været anderledes. For verdensmesterskaberne var oprindelig programsat til weekenden før, hvor det som bekendt regnede voldsomt. Men heldigvis, skulle det vise sig, var formanden for Dansk Krolf Union ikke i stand til at være med, og man blev derfor nødt til at flytte stævnet en uge frem.

Det lykkedes også unionsformanden at få en hovedrolle i denne weekend. Han endte nemlig i den voldsomme kø lørdag morgen på Fynske Motorvej og kom for sent, hvorfor starten måtte udskydes en time.

- Det skal vi nu nok få indhentet, lød det fra formanden for Ejby Krolfklub Susanne Boesen, inden hun selv skyndte sig på banen midt på formiddagen.

Verdensmesterskaberne blev afviklet som såkaldt slagkrolf, hvor de 36 mænd og 36 kvinder, der havde brugt færrest slag i deres fire indledende kampe, kvalificerede sig til semifinalerne.

Vinderne af hver af de seks semifinalegrupper hos henholdsvis mændene og kvinderne gik i hver deres finalepulje med seks spillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce