Annonce
Nyborg

To dage før mystisk brand: Person sigtet for brandstiftelse

Efter en formentlig påsat brand, er der kun nogle forkullede rester af huset tilbage i den forsømte og tilsyneladende forladte kolonihave ved Storebæltsvej. Foto: Carsten Olsen
To dage før endnu en mystisk brand i et kolonihavehus i Nyborg, sigtede politiet endnu en person i sagen om en lang række af mistænkelige brande.

Nyborg: Dagen efter endnu en uopklaret brand i Nyborg er Fyns Politi måske på vej mod et gennembrud i sagen.

I hvert fald har politiet rejst en ny sigtelse i forbindelse med brandene.

Det oplyser vicepolitiinspektør Anders Sims-Nielsen, Fyns Politi.

For flere måneder siden anholdt politiet en 52-årig mand og sigtede ham for at have påsat en eller flere af brandene.

Politiet er stadig meget forsigtig med at sige noget om efterforskningen af de mange brande. Anders Sims-Nielsen vil således ikke oplyse, om den nye sigtede har forbindelse til den tidligere sigtede. Politiet vil heller ikke oplyse den sigtedes alder eller køn.

Det var i fredags, politiet anholdt den nye mistænkte og sigtede vedkommende for brandstiftelse.

Og det var altså inden, Nyborg natten til mandag oplevede endnu en brand, der sandsynligvis er påsat. Denne gang gik det ud over et kolonihavehus i haveforeningen Engen, der ligger ved Storebæltsvej overfor Nyborg Lynfrost.

Annonce
"Huset er jo brændt godt og grundigt ned"

Vicepolitiinspektør Anders Sims-Nielsen.

Ikke til at redde

Beredskabet i Nyborg modtog alarmen om brand i kolonihavehuset ved Storebæltsvej klokken 00.53 natten til mandag.

De politi- og brandfolk, der rykkede ud til stedet, kunne imidlertid hurtigt konstatere, at huset ikke stod til at redde.

Årsagen til branden kendes ikke.

- Huset er jo brændt godt og grundigt ned, og vi har været ude på brandstedet dagen i gennem for at undersøge omstændighederne, siger Anders Sims-Nielsen.

Haveforeningen Engen er placeret på et privat stykke jord på den nordlige side af Storebæltsvej.

Der var under Fyens Stiftstidendes tur rundt mandag formiddag ingen mennesker at se i den lille haveforening.

Flere af kolonihaverne fremtræder da også - som den hvor huset brændte ned natten til mandag - forsømte og forladte.

Det mest dominerende i haven, hvor huset er brændt ned, er ukrudt. Og det er tydeligvis længe siden, nogen har gjort et større nummer ud af at passe og pleje haven.

Potentiel fare

Som i de andre tilfælde, hvor de uforklarlige brande er gået ud over kolonihavehuse, var der ikke umiddelbart fare for mennesker i forbindelse med branden i haveforeningen Engen.

I to andre tilfælde i forbindelse med uforklarlige brande i Jernbanegade og på Tværvej i Nyborg har der imidlertid været potentiel fare for de mennesker, der befandt sig i husene, da brandene opstod.

Fyns Politi holder af hensyn til efterforskningen fortsat kortene i sagen om de mange brande i Nyborg tæt til kroppen.

Politiet ønsker således heller ikke at oplyse, hvilken af de indtil videre mindst 14 uforklarlige og mistænkelige brande, den sigtelse, der i fredags blev rejst mod en anden person i sagen, knytter sig til.

Eller om den pågældende er sigtet for flere tilfælde af brandstiftelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce