Annonce
Udland

To døde ved sammenstød på ved Gazastriben

En teenager er blevet dræbt af skud fra israelsk militær, oplyser det palæstinensiske sundhedsministerium.

Israelsk militær har skudt to palæstinensere - den ene på 14 år - ved sammenstød på grænsen til Gaza-striben, oplyser palæstinensiske sundhedsmyndigheder.

Den 14-årige dreng blev dræbt i den nordlige del af Gaza-striben, mens den anden palæstinenser blev dræbt i den sydlige del.

Ifølge ministeriet er 12 andre såret.

Sammenstødene opstod, da palæstinensere fredag demonstrerede ved forskellige steder langs grænsen til Israel. Ifølge israelsk militærs estimater har 13.000 personer deltaget.

Nogle steder er der blevet kastet såkaldte molotovcocktails efter israelske soldater. Andre steder er der blevet sat ild i dæk.

Siden 30. marts har israelsk militær dræbt 178 i sammenstød med ofte voldelige demonstrationer fra palæstinensisk side.

På den anden side har én israelsk soldat mistet livet.

De seneste måneder er protesterne stilnet af og er blevet mindre og mindre for hver gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce