Annonce
Mad og drikke

To chilihapser til grillen

Grønne jalapenoer er meget alsidige og kan bruges i mange retter: Foto: Colin John Seymour
Den klassiske jalapeno er en alsidig chilifrugt, som kan bruges til meget. Her får du to nemme forslag til grillhapser.

Jalapeno poppers

Det skal du bruge:

12 jalapenoer

150 g gul cheddar

Et skalotteløg

Et fed hvidløg

Skinke

Bacon

Skyl først jalapenoen og skær derefter toppen af og kernehuset ud. Riv ost, hak løget fint, skær baconen og skinke i små stykker og bland det hele sammen med presset hvidløg. Smag til med krydderier samt salt og peber. Kom fyldet i chilifrugten og grill den, til den er mør. Husk at vende den, så hele chilien får varme.

Du kan også bruge andre chilifrugter.

Annonce

Atomic buffalo turds

Jalapeno poppers: Foto: Colin John Seymour

Det skal du bruge:

6 jalapenoer

150 g flødeost (gerne med sweet chili smag)

12 gode cocktailpølser eller en god chorizo

6 skiver bacon

Røget paprika

Skyl chilifrugterne, halver dem og skær kernehuset ud. Fyld de halve chilier med flødeosten, kom en pølse i osten, drys med paprika og vikl en halv skive bacon rundtom. Grill eller steg til baconen er sprødt. Husk at vende, så det hele får varme.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce