Annonce
Kerteminde

To borgere har kostet kommunen tre millioner kroner: - Vi forventer ikke at få pengene igen

Der kommer til at mangle tre millioner kroner i kommunekassen. Arkivfoto: Birgitte Søe
To borgere fra henholdsvis Nyborg Kommune og Nordfyns Kommune har boet på Gyldenhuset i Langeskov. Det har nu kostet Kerteminde Kommune tre millioner kroner, som man ikke regner med at få igen.
Annonce

Kerteminde: Ældre- og handicapudvalget i Kerteminde Kommune har et underskud på 6,5 millioner kroner for 2019. En del af årsagen skal findes i, at Kerteminde Kommune har sørget for særforanstaltning for to borgere fra Nyborg Kommune og Nordfyns Kommune. Borgerne har kostet kommunen tre millioner kroner, og den udgift er ikke blot til låns.

- Vi forventer ikke at få pengene, siger Anders Bjældager, der er direktør i Kerteminde Kommune.

Den store kommunal udgift skyldes uenigheder mellem kommunerne, siger Anders Bjældager, der dog ikke kan udtale sig konkret i sagen.

- Kommunerne har ikke anerkendt det udgangspunkt, der har været, og det betyder, at der nu mangler tre millioner kroner.

- Jeg kan bekræfte, at der er en forhandling i gang mellem to kommuner.

Vi har afsluttet aftalen indenfor kontraktens vilkår med den ene kommune uden enighed. Vi prøvede at genforhandle den.

Anders Bjældager, direktør i Kerteminde Kommune

Annonce

Har afsluttet den ene aftale uden enighed

De to borgere fra Nyborg og Nordfyn har været bosat på Gyldenhuset i Langeskov. Her har kommunen vurderet, at borgerne har haft brug for særforanstaltning. Men kun den ene af de to borgere bliver boende i Gyldenhuset.

- Vi har afsluttet aftalen indenfor kontraktens vilkår med den ene kommune uden enighed. Vi prøvede at genforhandle den, siger Anders Bjældager.

Det er aftalen med Nyborg Kommune, som er opsagt, og derfor kan borgeren derfra ikke længere bo i Gyldenhuset. Omvendt bliver borgeren fra Nordfyns Kommune boende lidt endnu.

- Vi har forlænget den aftale med seks måneder, og så skal vi have afklaring på, hvad der fremadrettet skal ske. Vi skal ikke tjene penge på at have borgere fra andre kommuner boende, men vi skal heller ikke tabe på det, uddyber Anders Bjældager.

Men selvom forhandlinger ikke er afsluttet med Nordfyns Kommune, kalkulerer man ikke med at få dækket udgifterne, siger Anders Bjældager.

- Vi har vurderet et tab på tre millioner kroner samlet.

Annonce

Har søgt om tillægsbevilling

Netop fordi Kerteminde Kommune ikke regner med at få de tre millioner kroner tilbage, har kommunen søgt om at få dækket den del af underskuddet på ældre- og handicapområdet.

- Vi har søgt om en tillægsbevilling på tre millioner kroner for at dække udgifterne, så Gyldenhuset ikke får et underskud tilført budgettet 2020, siger Anders Bjældager.

Hvis ældre- og handicapudvalget får en tillægsbevilling på tre millioner, vil underskuddet i udvalget været reduceret til 3,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce