Annonce
Odense

To biler stjålet i weekenden

To biler og en motorcykel blev i weekenden meldt stjålet i Odense. Genrefoto

To bilejere i Odense måtte i den forgangne weekend opleve tyve trille væk med deres biler. Lørdag morgen ved syv-tiden var det en bilejer, der pludselig ikke kunne finde sin sorte Seat Mii, årgang 2016, der ellers havde holdt parkeret i Albanigade siden fredag aften klokken 20.30. Hvordan det er lykkedes tyven at stjæle bilen, står hen i det uvisse. Bilen er nu efterlyst og har registreringsnummeret AZ88742.

En biltyv havde det til gengæld let, da vedkommende samme nat stjal en grå VW Up, årgang 2017, fra en adresse på J.L. Heibergs Vej. For her havde tyvene på en eller anden måde fået fat i den rette nøgle, og så var det ingen sag at låse bilen op og køre væk. Ifølge anmeldelsen til Fyns Politi, så er tyveriet sket mellem klokken 21 fredag og 06.00 lørdag. Bilen har registreringsnummeret BV21002.

De to biler var i øvrigt ikke de eneste køretøjer, der blev meldt stjålet i weekenden. I Albanigade blev der lørdag aften også stjålet en motorcykel af mærket Yamaha XTZ 750, årgang 1992. De nærmere omstændigheder omkring tyveriet er uklare, men ifølge anmeldelsen skete tyveriet i et tidsrum af kun et kvarters tid - mellem klokken 19.30 og 19.45 lørdag aften. Motorcyklen har registreringsnummeret BC74524.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce