Annonce
Faaborg-Midtfyn

To baner gav fængselsstraf

PUSHER: 22-årig mand, der gav 13-årig pige amfetamin, skal 14 dage i fængsel

Annonce

FAABORG: En af dem, der i juni sidste år forsynede en blot 13-årig lokal pige med amfetamin, så hun endte med at hjertestop og genoplivning på Faaborg Sygehus, fik i går sin straf ved retten i Faaborg.

En 22-årig lokal mand, der tydeligvis var ilde berørt over situationen, erkendte blankt, at han forsynede den unge pige med to "baner" amfetamin, svarende til cirka 0,2 gram.

Den første fik hun på hans bopæl og den anden lidt senere på forlystelses-etablissementet Bowl-Inn i Faaborg.

Og den 22-årige erkendte samtidig, at pigen på trods af aldersforskellen var hans veninde, og at han var helt klar over, hvor ung hun var.

- Men hvorfor gav du hende et så farligt stof, når du vidste, at hun ikke var ældre? ville anklageren vide.

- Hun ville gerne, og hun havde prøvet det før. Hun sagde, at hun havde taget 16 "streger" natten før, lød svaret fra den 22-årige.

Annonce

Besvimede på toilet

Da den unge pige havde taget streg nummer to på Bowl-Inn, gik hun på toilettet, hvor hun blev utilpas. Hun var bevidstløs, da hun kort efter blev fundet af nogle venner, og i al hast blev hun kørt på sygehuset.

- Jeg blev selvfølgelig dybt chokeret, da jeg så hende blive båret ud, for det havde jo aldrig været min mening at skade hende, forklarede den 22-årige brødebetynget.

Selv har han haft et amfetaminmisbrug i nogle år, og da politiet i efteråret 2004 - et par måneder efter den famøse overdosis - ransagede hans bopæl, fandt man 4,5 gram amfetamin og 240 ulovlige amerikanske slankepiller af mærket "Termapower".

I dag er den 22-årige dog helt ude af sit misbrug, og han har et godt fast arbejde, forklarede han i retten.

Straffen blev fastsat til 14 dages fængsel, og den blev skærpet af, at han havde givet stoffet til en mindreårig.

Han udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce