Annonce
Odense

To anholdte: 700 liter stjålet diesel løb ud på vejen

En personbil med en trailer efter sig med en 1000 liter palletank ovenpå kørte galt ved Ravnebjerggyden. Foto: Linette Christensen

En personbil uden forsikring kørte galt med 700 liter stjålet diesel, som efterfølgende blev tabt på vejen. To mænd er anholdt i sagen.

Blommenslyst: Det var pladen fuld - sådan beskriver Lars Thede, vagtchef hos Fyns Politi, det færdselsuheld som vagtcentralen blev gjort opmærksom på klokken kvart over ni mandag formiddag.

En personbil med en trailer efter sig med en 1000 liter palletank ovenpå kørte galt ved Ravnebjerggyden. Det resulterede i, at tanken, der af politiet skønnes til at have indeholdt 700 liter diesel, faldt af traileren, fortæller Lars Thede.

- Da tanken rammer jorden går den i stykker og en del af olien løber ud, siger vagtchefen.

Bilen blev kørt af en 59-årig mand bosiddende i det vestlige område af Odense. Ved siden af ham sad en 52-årig mand fra det centrale Odense. Begge blev anholdt på stedet, fortæller Lars Thede.

- Chaufføren havde intet kørekort, bilen var ikke forsikret, og dieselen viste sig at være stjålet, konstaterer Lars Thede og oplyser:

- Derfor sidder de begge nu på politistationen, mens vi efterforsker sagen, og venter på at blive afhørt.

Annonce
Dieselolien, der strømmede ud over vejbanen, fik også Beredskab Fyn travlt beskæftiget. Deres opgave var at suge olien op så hurtigt som muligt for at mindske skaderne på miljøet. Foto: Linette Christensen

Miljøskade skal gøres op

Ulykken landede dog ikke kun på politiets bord. Dieselolien, der strømmede ud over vejbanen, fik også Beredskab Fyn travlt beskæftiget. Deres opgave var at suge olien op så hurtigt som muligt for at mindske skaderne på miljøet.

Der blev også tilkaldt en miljøvagt til ulykkesstedet, som skal danne sig et overblik over, hvilke konsekvenser ulykken kan have på miljøet.

Chaufføren i bilen, som forulykkede, havde intet kørekort, bilen var ikke forsikret, og dieselen viste sig at være stjålet, oplyser Fyns Politi. Foto: Linette Christensen
Politiet var nødt til at sætte en vejspærring op i Blommenslyst mandag formiddag, da en bil kørte galt og tabte en tank med 700 liter diesel. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce