x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

To år mere til Johnny Hvid Sunesen: Faaborg ØH forlænger med succestræner

Formand Jens Blom Nielsen og træner Johnny Hvid Sunesen har forlænget deres aftale med yderligere to år. Foto: Torsten Cilleborg
Johhny Hvid Sunesen tager yderligere to år i spidsen for oprykningskandidaterne i Faaborgs store håndboldklub.

Faaborg: Håndboldklubben Faaborg ØH har sikret sig en aftale med klubbens førsteholdstræner Johhny Hvid Sunesen, der løber i yderligere to år.

Den besked kunne flere end 100 af klubbens sponsorer glæde sig over, da aftalen med offentliggjort kl. 17.30 fredag. Spillerne havde fået besked på forhånd. De har i øvrigt selv haft fingre med i spillet.

Parterne var ellers, forud for sæsonstarten, enige om, at dette, det fjerde år med Johnny Hvid Sunesen som boss og indpisker, skulle være det sidste.

- Det er lidt et spørgsmål om mavefornemmelse. Hver eneste gang, når jeg sætter mig ud i min bil for at køre til træning, glæder jeg mig til at være sammen med de fantastiske mennesker i Faaborg. For at jeg kan bevare den glæde, skal der være mere end bare træningen i det. Det er der, for vi er enige om en strategi for udvikling af klubben. Det har gjort har afgjort sagen for mig, fortæller den 54-årige træner og erhvervsskolelærer.

Klubformand Jens Blom Nielsen føjer til:

- Johnny havde tilbud fra anden side, og vi havde også selv et par andre navne i hatten, men vi - og det vil sige klubbens ledelse, spillerne og Johnny selv - var enige om, at vi har det helt rigtige match i forhold til at videreudvikle Faaborg ØH.

Faaborg ØH kandiderer i øjeblikket til oprykning til 1. division, men har ikke nogen målsætning om, at det skal ske i år:

- Jo, vi taler om 1. division, men jeg vil ikke sætte dato eller årstal på. Hvis vi skal lave et set-up, der passer til 1. division, skal vi have spillertilgang. Et 1. divisionshold kræver 16 mand på holdkortet. Der står 12 navne på vores i øjeblikket, så vi skal ud og finde nye spillere. Det kan vi også godt, men det vil kræve lidt tid, og når vi taler om at udvikle Faaborg ØH, så er strategien netop at styrke vores ungdomsarbejde. Vi skal gøre det endnu mere attraktivt at spille håndbold på U-17 og U-19 niveau i Faaborg ØH, så vi laver vores egen fødekæde til førsteholdet. Det er netop det arbejde, som vi føler Johnny Hvid Sunesen er den rigtige til at stå i spidsen for, forklarer klubformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce