Annonce
Fyn

Tre fynboer dømt for bedrageri: Mand blev svindlet for 200.000 kroner på Facebook

Tre unge mænd fra Odense er blevet dømt for at have franarret en mand på et bosted i Slagelse cirka 200.000 kroner. En fjerde mand er dømt for hæleri i forbindelse med sagen. Arkivfoto: Robert Wengler.
Uplettede straffeattester og de dømtes alder var medvirkende til, at tre unge mænd fra Odense slap med samfundstjeneste, selvom de blev dømt for at have franarret en mand cirka 200.000 kroner.
Annonce

Odense: Tre unge mænd fra Odense er blevet dømt for bedrageri for cirka 200.000 kroner via Facebook. En fjerde mand er blevet dømt for hæleri, fordi han modtog penge, der stammede fra bedrageriet, som gik ud over en mand på et bosted i Slagelse.

Det oplyser Lise Dyrby Nielsen, som var anklager i sagen, der blev afgjort ved Retten i Odense fredag.

Det var tilbage i 2017, mændene fra Odense fik kontakt med manden i Slagelse i 2017, men det har trukket ud at få sagen afgjort i retten, blandt andet på grund af en del afhøringer, oplyser anklageren.

Ifølge anklageskriftet fik mændene kontakt med manden på Facebook, hvor de med falske profiler narrede manden til at tro, at de var piger, som tilbød at sælge nøgenbilleder og videoer af sig selv. De bad også om lov til at optage lån i hans navn med løfte om at betale pengene tilbage, og det lykkedes dem at lokke både penge, personlige oplysninger og NemID ud af manden.

- Han havde nogle udfordringer, der gjorde, at han troede på dem. En af forsvarerne mente, at det var en formildende omstændighed, men det gik retten ikke med til, forklarer Lise Dyrby Nielsen.

Annonce

Alder gav milde straffe

To af de tiltalte blev idømt fire måneders fængsel betinget med samfundstjeneste, mens en fik 60 dages fængsel, også betinget med samfundstjeneste. En fjerde tiltalt blev idømt 30 dages fængsel betinget med samfundstjeneste for hæleri, fordi han flere gange modtog penge fra bedrageriet, som han ifølge retten måtte kunne regne ud stammede fra en strafbar handling.

Yderligere to mænd stod tiltalt, men de blev frifundet på grund af de forklaringer, som kom frem i retten. Ganske vist havde de modtaget penge, som stammede fra manden, men de havde ifølge retten ikke været klar over, at pengene stammede fra noget strafbart.

De relativt milde straffe hænger ifølge Lise Dyrby Nielsen sammen med de dømtes unge alder, at de ikke har tidligere domme, og at sagen har trukket så længe ud.

- Beløbet havde nok i en anden situation givet et andet udfald, siger hun.

Pengene, som offeret blev franarret, er ikke blevet fundet, og politiets formodning er, at pengene er brugt. De fire mænd blev dømt til at erstatte de beløb, som de hver især har kørt gennem deres konto. De modtog alle deres dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce