Annonce
Bagsiden

Tjim-da-da-da-da-tjim: Melodien, der blev fundet

Læs hele teksten om bruden på en bænk i Fruens Bøge - og alle læsernes ekstra vers - på netudgaven af denne artikel. Tegning: Gert Ejton

- Jeg kender sangen fra min ungdom, hvor den ofte blev sunget ved festlige lejligheder.

Sådan skriver Poul Pedersen, Faaborg, som er en af de mange læsere, der har reageret på efterlysning på Bagsiden 5. oktober fra Torben Pedersen, Dalum.

Torben Pedersen havde to vers til sangen "På en bænk i Fruens Bøge", men pigen på bænken optræder slet ikke i Poul Pedersens version.

Der er til gengæld så mange vers, at I må læse netversionen af denne artikel på Fyens.dk/bagsiden, hvis I vil se alle versene. Ellers ville der ikke blive plads til vejroversigten her på Bagsiden.

Annonce

En nem melodi

Melodien er ret nem at lære, og det er ikke svært at forstå, det har skabt god stemning, når et selskab har istemt:

Min faders ben er stift

min mor er fra forstanden

min far og mor er gift

men ikke med hinansen

Tjim-da-da-da-da

Tjim-da-da-da-da

Tjim-da-da-da-da-tjim

Tjim-da-da-da-da

Tjim-da-da-da-da

Tjim-da-da-da-da-tjim

Der er bare lige ét problem: Torben Pedersen har stadig ikke fundet ud af, hvor Fruens Bøge-sangen stammer fra, og om der er flere vers.

Og tak skal du ha'

Jens O. Hansen, Odense, skriver, at han kender sangen fra først i tresserne, hvor den blev sunget ved festlige lejligheder i Odense Roklub.

- Som jeg kender den synger man efter hvert vers:

Tak skal du ha' og tak skal du ha'

og tak skal du ha' for den

tak skal du ha' og tak skal du ha'

og tak skal du ha' for den.

Det lyder fuldstændig som en perfekt tekstet udgave af tjim-da-da-da osv. Men ikke et ord om Fruens Bøge.

Molak - nej tak

Flere læsere mener, at sangen skal synges på "Molak Molak mak-mak-mak". Det har både Torben Pedersen og Bagsidedrengene prøvet. Og det gik slet ikke.

Torben Pedersen takker Bagsidens dygtige og vidende læsere og må indtil videre leve i uvidenhed om, hvor i alverden den sørgmuntre sang om pigen på bænken i Fruens Bøge stammer fra.

Klik her hvis du vil høre melodien. Hvis du vil se alle de mange vers, læserne har sendt ind, skal du læse artiklen "Her er læsernes vers", som står sammen med denne artikel på Fyens.dk/bagsiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce