Annonce
Nordfyn

Tjekkiske bobler: Tanja og Mike vil gøre mousserende vin til hverdagsvin

Parret Tanja Gaarn Atkinson og Mike Atkinson er klar til at sælge deres tjekkiske mousserende vin fra udkanten af Otterup. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Rød, hvid og rosé. Alle er de mere normale i dagligdagens vinglas end deres mousserende søskende. Det vil et par fra Otterup lave om på med vin fra tjekkiske Bøhmen.

Annonce

Otterup: Både på deres rejser rundt i Tjekkiet og i hverdagen hjemme på Horsebækvej nyder parret enkelte aftenstunder med boblende, bøhmske dråber. Og nu kan de endda sige, at de sælger selvsamme dråber og deres helt store passion: mousserende tjekkisk vin.

Tanja Gaarn Atkinson og Mike Atkinson startede i slutningen af oktober deres vinvirksomhed, Bohemia Wines, i udkanten af Otterup. Og de har et klart mål.

- Mousserende vin er ofte kun en ting, som folk drikker til nytårsaften eller ved andre større begivenheder. Vi vil gerne have, folk finder ud af, at det sagtens også kan være en hverdagsvin, man kan slappe af med, siger parret.

- På højde med rød- og hvidvin.

Lige nu har parret fem forskellige vine, men to nye slags er på vej, og de satser på at have flere i fremtiden. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Annonce

Tjekkiet til Otterup

Passionen for lige netop tjekkisk vin er ikke helt tilfældig. Som halv-tjekke besøgte Tanja Gaarn Atkinson tit sin familie i det balkanske land, og det stoppede ikke, da hun mødte Mike. De fandt ud af, at de delte passionen for god mousserende vin såsom champagne.

- Og så smager tjekkisk vin bare rigtigt godt. De putter meget mere smag i deres vin, og vi har tit undret os over, at de ikke er lige så populære som for eksempel chilenske eller franske vin, fortæller Tanja Gaarn Atkinson.

Idéen om deres egen niche af en vinvirksomhed bryggede de allerede på for over fire år siden, da de skulle finde et sted at bo. Der skulle være rigeligt med plads, så de kunne udleve deres drøm. Deres hjem blev så nogle bygninger fra et nedlagt landsbrug i vest-enden af Otterup.

- Vi har planer om et fremvisningslager her og vinsmagningsrum derovre, lyder det fra Mike Atkinson, mens han peger rundt på den gamle bindingsværksbygning.

Tanja Gaarn Atkinson arbejder til dagligt med regnskab og bogholderi. Mike Atkinson er tidligere fotograf og gør sig nu som håndværker. Men de drømmer om at kunne leve af deres vinforretning. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Annonce

Allerede interesse

De to vinentusiaster tager det dog roligt med fremtidsplanerne her i virksomhedens spæde begyndelse.

- Flere virksomheder har allerede meldt deres interesse i vores projekt, men lige nu vil vi gerne nå ud til lokale restauranter og forretninger, afslører parret.

Fem forskellige slags mousserende vine lyder deres lager på lige nu. Alle har de selv smagt og udvalgt på ture i Tjekkiet, og et nyt parti er på vej til dem med blandt andet to nye varianter.

- Vi vil gerne have vores tjekkiske vine i forskellige prisklasser. Nogle dur selvfølgelig bedst til fin fest, siger Tanja Gaarn Atkinson og tilføjer afsluttende:

- Mens man i hverdagen godt kan nyde et glas af de andre med god samvittighed.

De to er nærmest et stort smil, når de fortæller om deres passion. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce