Annonce
Assens

Tjek på ekstra rengøring: "Den blå bibel" bliver lov i skoler, dagtilbud og sfo'er

Det er uddannet rengøringspersonale, der skal gøre rent i skoler og dagtilbud i Assens Kommune. Arkivfoto: Morten Marboe
Sundhedsstyrelsens vejledninger til genåbning af skoler og dagtilbud 15. april bliver gennemgået med en lup i hele landet, og en del punkter kan allerede tjekkes af i Assens Kommune.

Vækker du Assens Kommunes vicedirektør for Velfærd, Esben Krægpøth, midt om natten, kan han formentlig fortælle, præcis hvad der står på en vilkårlig side i Sundhedsstyrelsens "Vejledning til gradvis kontrolleret genåbning af dagtilbud, skoler og fritidsordninger".

Vejledningerne er formentlig nogle af de mest læste publikationer i de danske kommuner lige nu, for genåbningen sker om under en uge, onsdag den 15. april.

- De enkelte skoler og dagtilbud er ved at omsætte det, vi kalder "den blå bibel" (pga. dens blå layout, red.). Der er nogle klare anvisninger og ting, der skal på plads, og der er vi inde at tjekke alle punkter af, siger han.

Udvalgte punkter følger her:

1. Rengøring klares af eksperterne

Det bliver ikke pædagoger eller skolelærere, der skal gøre toiletterne rene flere gange dagligt. Det overlades til eksperterne, nemlig rengøringspersonalet. Der vil være rengøringspersonale til stede i skoler og daginstitutioner hver dag.

Der bliver indkøbt særlige vaskeposer til Duplo-klodser, og forældre kan få besked på at tage deres børns sengetøj med hjem og vaske det på 80 grader, siger Esben Krægpøth.

De ansatte i kommunens centrale ejendomsservice vil gennemgå legepladser hver dag og for eksempel tørre mooncars af.

2. Jagten på vikarer går ind

Hvis sygefraværet efter genåbningen begynder at stige blandt personalet på grund af COVID-19 eller andre sygdomme, skal der stå nogen klar til at tage over. Derfor går Assens Kommune på jagt efter et endnu ukendt antal vikarer til skole- og dagtilbudsområdet.

Assens Kommune har allerede en lignende ordning for social- og sundhedsområdet.

3. Alle børn er velkomne

Skolebørn får fravær, hvis de ikke møder op den 15. april, men forældre til børn i dagtilbud vælger selv, om børnene skal af sted.

- Vi planlægger hverdagen ud fra det antal børn, der er tilmeldt. Men der kan være nogle der ikke ønsker det, og forældre, som ikke er fuldt tilbage på arbejde og vil give deres børn kortere dage, og det vil vi da hilse velkomment, siger Esben Krægpøth.

- Men det er et vigtigt signal, at ingen skal opleve, at deres børn ikke er velkomne, understreger han.

4. Sundhedsplejen laver videoer

Sundhedsplejen i Assens Kommune er i gang med at lave videoer til børn om hygiejne. Videoerne skal hjælpe personalet med at indføre de nye skærpede krav til hygiejne blandt børnene. For eksempel skal børn (og personale) vaske hænder mindst hver anden time, og særligt de yngste børn i dagtilbuddene vil få brug for meget hjælp.

- Der vil gå tid med at vaske børnehænder, erkender Esben Krægpøth.

5. Børnene vil få trøst

Forældre skal føle sig trygge ved, at deres børn får den kontakt og trøst, de har brug for, selvom afstand mellem mennesker mindsker risiko for smitte med COVID-19. Hver enkelt skole og institution skal finde frem til, hvordan man vil gøre.

- Der kommer ikke nogle generelle retningslinjer ud centralt fra. Det er vigtigt, at alle føler sig trygge. Hvis de ansatte ikke er trygge, er børnene det heller ikke, siger vicedirektøren.

6. Pilehaveskolen åbner senere

Kun Assens Kommunes specialskole, Pilehaveskolen, bliver ikke klar til at genåbne den 15. april, men skal bruge en dag mere på at få de fysiske rammer på plads, så eleverne kan holde den nødvendige afstand til hinanden.

Man undersøger, om der er andre steder end skolen, hvor børnene kan placeres, fortæller Esben Krægpøth.

7. Mere info på tirsdag

De enkelte skoler og dagtilbud og skoler vil senest tirsdag den 14. april, dagen før genåbningen, sende konkrete informationer ud til forældrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce