Annonce
Fyn

Tjek hellere din bus: Nye tider og ændrede ruter fra 15. december

Passagerer på flere af uddannelsesruterne skal indstille sig på nye afgangstider om morgenen, når Fynbus fra søndag 15. december ændrer sine køreplaner. Arkivfoto: Brian Karmark.
Fynbus-passagerer bør studere de nye køreplaner, som gælder fra søndag og har ændringer af både ruter og afgangstider. DSB's nye køreplaner, som også træder i kraft søndag, har haft indflydelse på flere busruter.
Annonce

Fyn: Er du vant til at tage med bussen på et bestemt tidspunkt, bør du tjekke, om din bus fremover kører på et andet tidspunkt. Søndag den 15. december ændrer Fynbus køreplanerne for mange busser på Fyn og Langeland.

Der er ændringer for både de regionale busruter, uddannelsesruterne, lokalruter og for bybusserne i Odense, og det er især afgangstiderne og den tid, som busserne skal kunne køre ruterne på, som er blevet ændret.

Eksempelvis skal passagerer på den tidlige morgenafgang fra Otterup til Odense stå klar et par minutter, og i Faaborg kører busserne mod Odense tidligere eller senere fra enkelte stoppesteder. Og så skal passagerer på uddannelsesruterne 826U og 827U være opmærksomme på ændrede afgangstider om morgenen.

Nogle ændringer vil først kunne mærkes til sommer, hvor natbusserne på ruterne 130-132 (Assens/Haarby - Vissenbjerg - Odense), 140 (Otterup - Odense) og 141 (Odense - Faaborg) ikke længere vil køre i juli.

FAKTA Disse ruter får nye tider

En række regionale busruter får nye køreplaner fra søndag 15. december. Det gælder ruterne 110-111, 122, 130-131, 140, 141, 151-153, 161-162, 191, 195, 885, 912-913, 920, 930-932, 816U, 826U og 827U.

Også en række bybusser i Odense får nye tider (og stoppesteder). Det gælder ruterne 10 (city- og havnebusser), 21-24, 29, 31-32, 41-44, 51-53, 61-62, 72, 81-83 og 91.

Der er også ændringer for en lang række lokale ruter i Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Svendborg Kommuner.

Du kan se detaljer om alle ændringer på Fynbus.dk.

Kilde: Fynbus

Annonce

Køreretning ændres i Odense

I Odense betyder arbejdet med at lægge skinner til letbanen, at to stoppesteder på Vestre Stationsvej og Østre Stationsvej - ved Kingosgade og Kongensgade - nedlægges permanent. Det vil påvirke busserne på rute 41-42, som fra 15. december ikke længere kører ad Vindegade i retning mod Bolbro og Tarup, men i stedet ad Vestre Stationsvej i begge retninger.

I retning mod Odense Banegård Center vil busserne køre ad Vestre Stationsvej, Fjordsgade, Rugårdsvej og Østre Stationsvej - med stop ved Kongens Torv nær krydset Rugårdsvej/Østre Stationsvej.

Det gælder for flere ruter, at deres normale køreretning ad Vindegade bliver vendt. Også rute 31-32 til Sanderum/Skt. Klemens og rute 51-53 kører fra 15. december den anden vej i Vindegade, og fra Odense Banegård Center kører busserne ad Vestre Stationsvej, Store Glasvej og Vesterbro.

Til gengæld kører ruterne 81-83 og 91 atter ad deres gamle rute på Nyborgvej, og ændrede afgangstider vil ifølge Fynbus betyde, at der bliver bedre spredning mellem busserne på rute 91 og 191 på Bogensevej.

Annonce

Også ny DSB-køreplan

De nye køreplaner for busserne træder i kraft samme dag, som DSB indfører nye køreplaner, der blandt andet betyder, at pendlere mellem Odense og København kan vælge nonstop-afgange, som dagligt kan spare dem for knap et kvarters togkørsel.

DSB's ændrede køreplan har også fået betydning for nogle af Fynbus' afgange, blandt andet fra Kerteminde, hvor en morgen- og en eftermiddagsafgang ikke længere kører via Langeskov Station - det gør til gengæld to afgange over middag.

I Odense ændres både afgangstider og ruter for flere af bybusserne. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce