Annonce
Kerteminde

Tirsdagsmaden er populær på gammelt værthus: - Jeg har serveret boller i karry for nogle franskmænd

Inden Sanne Fonnesbæk overtog forpagtningen af Restaurant Havnen sidste år, var der også tirsdagsmad i det gamle værtshus, der har 140 års historie bag sig. Foto: Mette Louise Fasdal
Siden før sommerferien har Sanne Fonnesbæk samarbejdet med Specialiteter for Sortekilde om at servere tirsdagsmad i Restaurant Havnen, og det er noget, som trækker flere sultne gæster til.

Kerteminde: Da forpagteren af Restaurant Havnen i Kerteminde, Sanne Fonnesbæk, satte det klassiske stjerneskud på tirsdags-menuen, var hun næsten ved at fortryde det, for hun var alene i køkkenet. Eller hun var næsten alene, for hun havde god hjælp fra sin søn, Alexander. Sammen fik de to tryllet 47 stjerneskud frem til de sultne gæster, der den tirsdag benyttede sig af Restaurant Havnens tirsdagsmad, hvor der hver uge er en ny ret på menuen.

Siden lige før sommerferien har Sanne Fonnesbæk samarbejdet med Jan Carstens og Tine Nette Hansen fra Specialiteter fra Sortekilde om at sørge for, at der hver tirsdag er spisning i den rygefri afdeling af Restaurant Havnen.

- Det var Jan selv, der kontaktede mig og spurgte, om det var noget, jeg kunne have lyst til at indgå et samarbejde med dem om, fortæller hun.

Annonce

Sanne Fonnesbæk sagde ja, og det er hun rigtig glad for.

- Vi er kommet til at tale rigtig godt sammen. Det fungerer virkelig godt, fortæller hun.

Den tirsdag, hvor både hun og hendes søn fik sved på panden alene i køkkenet, havde Jan Carstens og Tine Nette Hansen en velfortjent fridag

Retterne, som der er på tirsdagsmenuen i Restaurant Havnen i den nærmeste fremtid, hænger også på døren i værtshuset. Foto: Mette Louise Fasdal

Sanne Fonnesbæk overtog forpagtningen af Restaurant Havnen sidste år i august. Efter 15 år som salgskoordinator i Lilienhoff skiftede hun sin arbejdsplads ud med 140 års værtshushistorie i Strandgade i Kerteminde. På Restaurant Havnen var der også tidligere  tirsdagsspisning, og det egentlig derfor bare den, som hun har genoptaget nu.

Der er en flok unge piger, der mødes og spiser her, og så kommer der ind i mellem nogle familier og en del mennesker, som jeg aldrig har set før.

Og folk er faktisk vilde med at kigge ind om tirsdagen for at få et måltid mad til 69 kroner. Mængden af mennesker, der dukker op for at spise, afhænger dog også til tider af, hvad der er på menuen. Pølser med kartoffelsalat er ikke en sællert, mens stegt flæsk med persillesovs og pariserbøf tiltrækker en del flere maver, der skal mættes.

Laver ekstra mad

Som udgangspunkt skal man helst forhåndstilmelde sig til spisningen om tirsdagen.

- Men vi sørger altid for at lave lidt ekstra mad, så der er til det, hvis der dukker nogle op, understreger Sanne Fonnesbæk.

Hun fortæller, at der kommer en del stamgæster og spiser om tirsdagen.

- Der er en flok unge piger, der mødes og spiser her, og så kommer der ind i mellem nogle familier og en del mennesker, som jeg aldrig har set før, forklarer hun.

I sommer var der flere turister, der spiste på Restaurant Havnen om tirsdagen. Flere, fordi de gik forgæves ved de lokale restauranter, der ikke havde borde til dem, og mange, fordi de simpelthen bare var nysgerrige på at smage danske retter.

- Så jeg har serveret boller i karry for nogle franskmænd i sommer, fortæller hun med et smil.

Netop fordi der i sommer var så meget pres på ved de andre spisesteder i lokalområdet, åbnede Sanne Fonnesbæk ekstraordinært køkkenet i Restaurant Havnen om aftenen. Normalvis er det ellers kun til tirsdagsmaden, at der er åbent til andet end frokost.

- Nu må vi se, om der kommer det samme pres på spisesteder næste sommer, siger hun.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Debat

Hjælp: 5 medarbejdere til 54 børn - åbent brev til børne- og undervisningsministeren

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Faaborg-Midtfyn

Torsdagens coronatal: Smitten tonser af sted i Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Annonce