Annonce
Fyn

Tirsdagens tal: Antallet af Covid-19 patienter på OUH stiger en smule

Tirsdag er syv patienter indlagt til intensivbehandling på OUH for deres Covid-19 infektion. Hvor mange OUH-patienter, der er lagt i respirator på grund af Covid-19 kan OUH ikke oplyse, da det er under fem personer. Billedet her er fra Bispebjerg Hospital. 
Annonce

Fyn: Mens den konstaterede coronasmitte har været for nedadgående på Fyn på det seneste, forholder det sig anderledes med antallet af patienterne, der er blevet indlagt på Odense Universitetshospitals matrikler i Odense og Svendborg på grund af et kompliceret forløb med Covid-19-infektion.

Det viser tal som Odense Universitetshospital har trukket til Fyens Stiftstidende.

Tirsdag er der indlagt 41 patienter på OUH i Odense og Svendborg på grund af corona. For en uge siden var antallet af indlagte coronapatienter 37.

Tallet er dog nogenlunde stabilt og har været det siden i hvert fald den 1. januar. Det største antal indlagte i den periode er tirsdagens 41 coronapatienter. Det laveste antal indlagte Covid-19 patienter i 2021 var den 4. januar, hvor 33 var indlagt i Odense eller Svendborg.

Annonce

Få er i respirator

Antallet af Covid-19 patienter, der oplever et indlæggelsesforløb med overflytning til intensivafdeling og eventuelt til hjælp med vejrtrækning fra en respirator, er fortsat ikke højt. Siden 1. januar har det højeste antal intensivpatienter været ni. Det var den 4. januar. Tirsdag er syv coronapatienter på intensiv - enten i Odense eller Svendborg.

En del af intensivpatienter ender med at få så store problemer, at de skal have hjælp til vejrtrækning fra en respirator. Antallet af Covid-19 patienter på OUH i respirator har i år ikke oversteget fem personer, viser tallene fra OUH.

OUH har gennem den seneste tid løbende gearet sig til det øgede pres af patienter ved at åbne både nye Covid-19 sengeafsnit og reservere nye intensivpladser til coronaramte. OUH har  indtil videre godt kunnet følge med. Det har lægelig direktør Michael Dall flere gange oplyst til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Epidemi er aftagende

Tirsdag først på eftermiddagen oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke, at kontakttallet for Covid-19 er faldet fra 1,0 til 0,9. Det betyder, at epidemien er aftagende. Kontakttallet og spredningen af Covid-19 skal dog endnu længere ned for at kunne håndtere situationen med den langt mere smitsomme britiske virusvariant.

Ifølge tirsdagens tal fra Statens Serum Institut er Middelfart den fynske kommune med den højeste andel af konstateret smitte per indbygger. Herefter følger Odense og Nordfyn.

Via PCR-metoden er der ifølge Statens Serum Institut det seneste døgn konstateret 1076 nye tilfælde af coronasmitte.

57.956 af disse test er lavet i de offentlige testcentre. Desuden tester få private virksomheder - blandt andet fynske Pentabase - også med PCR-metoden. Kun de positive test fra de private leverandører af PCR-test tæller med i tallene fra Statens Serum Institut.

Falck og andre virksomheder tilbyder en lyntest, som ikke er nær så sikker som PCR. Her er der det seneste døgn fundet 250 positive test ud fra 17.544 lyntest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce