Annonce
Nordfyn

Tirsdag åbner genbrugspladser med risiko for kødannelse

Der forventes stor tilstrømning til de tre nordfynske genbrugspladser, når de åbner tirsdag. Arkivfoto
Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget, opfordrer til, at ikke alle haveejere på én gang sætter kursen mod de tre nordfynske genbrugspladser, når pladserne genåbner på tirsdag.

Nordfyn: Skulle der tirsdag fra en satellit blive zoomet ind på det nordfynske vejnet, vil et godt bud være, at man kan iagttage, hvordan påfaldende mange bilister med en fyldt trailer spændt på køretøjet sætter kurs mod den nærmeste genbrugsstation.

De tre pladser, i Otterup, Bogense og Søndersø, har i lighed med landets øvrige genbrugspladser været lukket for private, siden regeringens nedlukning af Danmark den 12. marts på grund af faren for coronavirus. Styrelsen for Patientsikkerhed har nu vurderet, at det er forsvarligt at genåbne pladserne, og det sker nu efter anbefaling fra Kommunernes Landsforening over hele landet.

- Det vil nok være en god ide, hvis alle ikke beslutter sig for at tage ud på genbrugspladserne i samme øjeblik, at de åbner, siger Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvlaget.

Annonce

Vi kommer sikkert til at opleve et stort pres de første dage. Pladserne vil derfor også åbne med fuld bemanding.

Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune

Stort pres i vente

Hans anbefaling er, at man i en tid, hvor mange i forvejen går hjemme og allerede har haft tid til at lave de indledende forårs-øvelser i haven, måske venter en dag eller to, inden man kører mod genbrugspladsen med sit affald. Om der bliver decideret kødannelse, når pladserne genåbner, må tiden vise. Bedømt ud fra de mere end 700 likes, som en artikel med Anders Thingholm fik den anden dag på Fyens.dk's facebookside, hvor han opfordrede til at åbne pladserne, må risikoen siges at være til stede.

- Vi kommer sikkert til at opleve et stort pres de første dage. Pladserne vil derfor også åbne med fuld bemanding, fortæller han.

Specielle veste

Alle fraktioner vil være åbne. Eneste undtagelse er "afdelingen" for farligt affald. Vurderingen er, at det ikke er forsvarligt, da afleveringen foregå på lidt plads i indendørs lokaler. Det bliver op til medarbejderne på de enkelte pladser at håndtere tilstrømningen. På grund af den specielle situation vil de bære gule veste med teksten "hold afstand", og "sammen hver for sig". Ud fra en individuel vurdering vil der kun blive lukket et vist aftal bilister ind på pladserne ad gangen.

- Så det kan godt være, at man må indstille sig på at skulle holde lidt i kø, siger Anders Thingholm.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Gode råd på genbrugspladsen

Styrelsen for Patientsikkerhed, der har sagt god for genåbningen af genbrugspladserne, anbefaler samtidig:

At der etableres hyppig rengøring af fælles kontaktpunkter på pladserne, så risikoen for at sprede smitte ad den vej minimeres.

At der med tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre besøgende og til personalet.

At der ligeledes opfordres til at udføre håndhygiejne, når man har forladt pladsen.

At der indføres adgangsbegrænsning, så det bliver muligt at overholde den rette afstand til andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce