Annoncørbetalt indhold

Tips til at vælge det rigtige væg-til-væg-tæppe

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indholdAnnonce

Noget af det mest klassiske i indretningen er væg-til-væg-tæpper. Vi kender dem alle sammen, og selvom vi er blevet glade for det rå trægulvslook i den skandinaviske indretning, er det stadig både stilet og moderne at bruge de store, heldækkende tæpper i forskellige rum i hjemmet.

Men hvordan indretter du et rum med et væg-til-væg-tæppe, så det ikke bliver tungt, sammenpresset og gammeldags? Det er faktisk ikke så svært, og hvis du tager udgangspunkt i vores gode råd nedenunder, er du allerede godt på vej.


Tænk over hvor det skal bruges

Det er ikke alle rum, der er lige egnede til et væg-til-væg-tæppe. Kontoret, stuen og soveværelset er nogle af de bedste rum til det, idet det kan være med til både at skabe en hyggelig stemning, en god atmosfære og en meget bedre akustik.

I soveværelset er det fantastisk at stå ud på et blødt, lunt tæppe om morgenen i stedet for et koldt trægulv, og i stuen er det med til at skabe en hyggestemning ud over det sædvanlige. I kontorlandskaber og private kontorer i hjemmet er det heller ikke usædvanligt at se de klassiske, kortvævede gulvtæpper, som tager støjen og giver en bedre akustik, hvilket skaber et meget bedre arbejdsmiljø.


Vælg en dominerende eller neutral farve 

Farve og mønstre er selvfølgelig vigtige elementer, når du skal vælge det rigtige gulvtæppe. Første skridt er dog at finde ud af, om dit væg-til-væg-tæppe skal være dominerende eller neutralt i rummet. Har du en minimalistisk, neddæmpet og relativt farveløs indretning, er et mønstret eller farverigt tæppe en god idé – ikke nødvendigvis mørke farver, men farverigt nok til at give et farvepift i rummet.

Et neutralt, enkelt og afdæmpet væg-til-væg-tæppe giver en rolig og samlet stemning i rummet, og så er det en god måde at skabe en base for farverige tekstiler eller møbler. Det giver en god balance mellem farve og ro i rummet.


Varier udtrykket med forskellige materialer 

Væg-til-væg-tæpper findes i utallige materialer. Det gør, at du kan skabe forskellige udtryk, alt efter hvilket materiale du vælger at sætte sammen med resten af indretningen. Bruger du for eksempel mange grå nuancer eller lignende på vægge og møbler, kan det være en god idé med naturmaterialer som jute eller uldtæpper.

Du kan også variere mellem lang- og korthårede tæpper – for eksempel med pjuskede, bløde tæpper i soveværelset, der skaber en hyggelig og tryg stemning, mens kortere tæpper i for eksempel stuen giver et elegant og stilrent udtryk.


Match farver på vægge og møbler med gulvtæppet 

Når du skal vælge det rigtige tæppe, skal du selvfølgelig tænke over den indretning, der allerede er i rummet. Hvilke farver har du brugt, hvilke materialer er der i spil, og hvad mangler der for at give det helt perfekte udtryk? Match det med det væg-til-væg-tæppe, du vælger, så du er sikker på at skabe en sammenhængende og stilet indretning.

Er du i tvivl om, hvilke farvenuancer og -koder der passer til for eksempel malingen på væggene eller sofaen i stuen, kan du altid gå efter en mere neutral farve – eller tage en god snak med den lokale tæppebutik for at være sikker på, at du vælger et godt match til din indretning.Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.