Annonce
112

Tips og tilfældigheder: Sådan kom politiet på sporet af fem andre skunksager i kommunen

Ved fundet af skunklaboratoriet i Haarby valgte politiet at høste skunken. Her er det kriminalassistent Carsten Møllegaard, der tilbage på politistationen håndterer sækkene. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce

Politiets aktion tirsdag mod skunklaboratorier i Bred og Kirke Søby er langtfra de første af slagsen i Assens Kommune. Vi har herunder oplistet sager, vi tidligere har skrevet om.

1. 140 kvadratmeter med skunk

I august 2012 kommer Fyns Politi på sporet af et skunklaboratorium i et nedlagt landbrug ved Haarby.

På adressen finder politiet 140 kvadratmeter fyldt med skunkplanter. Politiet vælger at høste de i alt 1251 planter, som tilsammen har en vægt på 113,7 kilo.

To mænd med vietnamesisk baggrund anholdes på stedet, og få dage senere anholdes yderligere en mand, der også stammer fra Vietnam.

De tre mænd idømmes i januar 2013 fængselsstraffe på henholdsvis ni måneder, et år og to år. Sagen fra Haarby blev i øvrigt kædet sammen med en række andre sager. I alt blev 28 personer herunder fem bagmænd dømt for skunkproduktion i i alt 13 laboratorier i Jylland og på Fyn, herunder også på Dærupvej i Glamsbjerg.

2. Opdaget ved brand

I maj 2013 stødte politiet tilfældigvis på et skunklaboratorium på en adresse i Vissenbjerg.

Det var egentlig en brand, der var årsagen til, at politiet rykkede ud, men da det kom til stedet, opdagede det et skunklaboratorium i en tilbygning til huset.

Politiet anså desuden skunken for at være den indirekte årsag til branden, på grund af det store krav til strøm. Kan ledningen ikke fremføre nok strøm, kan det forårsage brandudvikling, forklarede politiet dengang.

3. Tip fra en borger

I oktober 2013 fik politiet et tip fra en borger om, at der skulle være et skunklaboratorium på Nyrupvej 50 i Nyrup øst for Ørsted. Det viste sig at holde stik.

I laden til ejendommen, der havde stået forladt siden 2012, fandt politiet ikke færre end 500 voksne skunkplanter og 200 stiklinger.

I forbindelse med fundet stødte politiet også på en asiatisk mand, som tilsyneladende passede laboratoriet. Politiet kunne hverken fastslå mandens identitet eller hvem, der ejede ejendommen.

4. Nyrupvej nok engang

En anden adresse i Nyrup, Nyrupvej 21, var en del af en retssag i januar og februar 2015 mod fire vietnamesere, der var tiltalt for at have dyrket 3838 skunkplanter svarende til 223 kilo hash.

De 711 blev fundet i Nyrup, de øvrige på ejendomme i Morud, Broby og Agerskov. To af dem var yderligere tiltalt for strømtyveri på 779.250 kroner, fordi forbruget var ført uden om elmåleren.

I alt ni gartnere, der var ansat i væksthusene, fik fængselsstraffe på mellem seks måneder og et år og to måneder. De fire bagmænd fik straffe på henholdsvis fire år, tre år, to og et halvt år og et år og tre måneder.

4. Opdaget ved et tilfælde

I januar 2019 fik en 29-årig mand fra Vissenbjerg seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for dyrkning af 300 skunkplanter, efter politiets vurdering nok til 10 kilo hash.

Det var i øvrigt ved et rent tilfælde, at politiet kom på sporet af manden. Ordensmagten var på udkig efter en person, der var flygtet fra et færdselsuheld, da det kom forbi mandens hus og lugtede noget fra garagen, der fik dem til at undersøge den nærmere.

5. Nok til syv kilo

På en adresse i Tommerup blev der i september 2019 fundet 247 skunkplanter - nok til et udbytte på cirka syv kilo hash.

To danske mænd på henholdsvis 37 og 44 år, begge fra Fyn, blev varetægtsfængslet i sagen, der også omfattede en endnu større produktion i Odense, som vurderedes at være nok til 60 kilo hash.

Siden er yderligere en 37-årig mand varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce