Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tip om mulig røver

Politiet har offentliggjort flere billeder fra tirsdagens bankrøveri i Gislev og ønsker fortsat henvendelser fra borgere, der måtte vide noget.

GISLEV: Kriminalpolitiet i Svendborg har efter de seneste efterlysninger i pressen modtaget et par tip i sagen om røveriet mod Gislev Andelskasse tirsdag den 24. juli, og et af dem drejer sig om en konkret mand, som vidnet mener politiet bør interessere sig for som en mulig gerningsmand.

Det fortæller kriminalassistent Helle Lehn, Svendborg Politi, som dog også mener, at man skal tage tippet med en vis varsomhed.

- Ud over de tekniske spor fra flugtbilen, røverne kørte fra Gislev til Ryslinge Forsamlingshus i - en grå-metallic Mazda 626 - og den lyseblå bil af samme mærke, som kort efter blev fundet efterladt på Nordskovvej vest for Ringe, er vi reelt set på bar bund i sagen. Derfor er vi stadig interesserede i henvendelser fra offentligheden. Ingen skal holde sig tilbage - hellere ringe en gang for meget end en gang for lidt, siger hun.

Kriminalassistenten forklarer, at politiet ved henvendelser som førnævnte ikke braser ind hos den, tippet drejer sig om, men selvfølgelig undersøger forhold omkring vedkommende først.

Ud af efterforskning

- Ikke sjældent har tip som det, vi nu har modtaget, intet med realiteterne at gøre, men igen - hellere henvende sig og så lade os undersøge sagen og få vedkommende ekskluderet af efterforskningen, så vi kan lede efter de rigtige, siger Helle Lehn.

Det andet tip, politiet har fået, drejer sig om en rød Mazda 323, som kan være den bil, et mandligt vidne så køre fra Nordskovvej umiddelbart efter, at den mulige anden flugtbil blev stillet i et nøddehegn ved Nordskovvej.

Politiet har dog endnu ikke haft mulighed for at tale nærmere med vidnet om tippet.

Annonce
Politiet har offentliggjort flere billeder fra tirsdagens bankrøveri i Gislev og ønsker fortsat henvendelser fra borgere, der måtte vide noget.
Politiet har offentliggjort flere billeder fra tirsdagens bankrøveri i Gislev og ønsker fortsat henvendelser fra borgere, der måtte vide noget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Find sammen om plastik

Det er den helt rigtige person, regeringen har sat i spidsen for den del af klimapartnerskabet med erhvervslivet, der handler om cirkulær økonomi, affald og vand. Camilla Haustrup Hermansen, fjerde generation af den fynske industrifamilie Haustrup, har som medejer af og direktør i Plus Pack i det daglige hænderne dybt begravet i virkelighedens verden, hvor det handler om at genanvende så meget plastik som muligt i produktionen af ny plastik. Det skriver Camilla Haustrup Hermansen om i dag i sin erhvervsklumme her i avisen og betoner, hvor vigtigt det er for erhvervslivet at genanvende materialer i langt større omfang, end det sker i dag. Ikke kun plastik, men alle mulige materialer. Hendes særlige pointe er, at grøn energi, som alle nævner som det vigtigste til at indfri målet om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030, slet ikke er nok til at sikre målet. Det er pinedød nødvendigt, at virksomheder bliver meget bedre til at genanvende materialer som for eksempel plastik. Plus Pack, der fremstiller emballage af blandt andet plastik, er allerede nået langt på det felt. Netop når det handler om plastik, virker det uforståeligt, at der ikke i de 10 fynske kommuner er etableret en fælles strategi for, hvordan vi sorterer og genanvender plastik. I serien "Fra bord til jord", som avisen bragte for knap to måneder siden, afdækkede vi, hvordan der eksisterer flere forskellige ordninger omkring sortering af plastik. Og i øens største kommune, Odense, der i disse måneder er ved at indføre en ny affaldsordning, skal der slet ikke sorteres plastik. Der arbejdes på en fælles kommunal ordning, hvori indgår et eftersorteringsanlæg, men det har tilsyneladende lange udsigter og kan tage tre-fem år, inden den er en realitet. Opfordringen herfra er, at der sættes turbo på en fælles ordning. Fyn kunne blive et eksempel for resten af landet på, hvordan det kan gøres. Og skulle det betyde, at det bliver lidt dyrere at komme af med sit skrald, er det en pris, der er værd at betale.

Annonce