Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tinka er tilbage: Optagelser til julekalenderen er i fuld gang

Nissehuen er rød, og Tinka er tilbage. Denne gang i "Tinka og Kongespillet", som filmes på Boltinggaard Gods i Ringe. Foto: Kim Rune

Den fynske natur er i fokus, når TV2 genopliver Tinka-julekalenderen i en ny sæson. "Tinka og Kongespillet" har - ikke overraskende - premiere 1. december.

Midtfyn: Som for at understrege, at Boltinggaard Gods i Ringe danner de perfekte rammer for optagelserne til en julekalender, ligger sneen onsdag og glimter i januar-solen. Selvom der er længe til 1. december, er der allerede godt gang i julehyggen, og tager man et kig ind i godsets mørke filmstudie, kan man være heldig at spotte et par røde, spidse nissehuer.

Optagelserne til TV2's nye sæson af familiejulekalenderen om nissepigen Tinka er nemlig skudt i gang. "Tinka og Kongespillet" byder på glædeligt gensyn med skuespillere fra første sæson samt en række nye karakterer, afslører Cosmo Film, som producerer julekalenderen for TV2 med støtte fra FilmFyn.

- Vi har lavet en ret fantastisk historie om Tinka og kongespillet, hvor vi både optager på nogle af de samme steder som i første sæson, men også nogle nye. Denne gang udvider universet sig, fortæller Tomas Hostrup-Larsen fra Cosmo Film uden at sige for meget.

TV2, FilmFyn og Cosmo Film står bag den nye Tinka-julekalender som optages på Boltinggaard Gods på Midtfyn. Foto: Kim Rune

Nyt drama i Nissernes Rige

I "Tinka og Kongespillet" bliver der igen drama om tronen i nissebyen Kongsby, da kongen pludselig forsvinder efter en rejse rundt i Nissernes Rige. Det kaster riget ud i et dramatisk kongespil, hvor rigets fire regioner hver må stille med en kandidat, som skal kæmpe om tronen. Det lykkes Tinka at sikre sig en af pladserne, men stærke kræfter forsøger at standse hende. Mens Nissernes Rige risikerer at blive splittet ad, sidder prins Fileas i Ensomhedens Tårn og planlægger, hvordan han selv kan overtage tronen.

Josephine Højbjerg har glædet sig til igen at iføre sig Tinkas røde nissehue, og selvom nissepigen allerede har reddet julen én gang, er Tinkas historie langt fra slut, siger hun.

- Jeg tror bestemt, Tinka kan redde julen endnu en gang - men man må vente og se, smiler hun hemmelighedsfuldt.

Det bliver også et gensyn med blandt andre Tinkas mor, Nille (Neel Rønholt), hendes trofaste menneskeven, Lasse (Albert Rosin Harson), og ikke mindst den enøjede nissehærfører, Ingi (Ellen Hillingsø).

Seerne vil også møde flere nye karakterer i Tinka og Kongespillet - blandt andre er to "Badehotellet"-skuespillere blandt de nye. Anne Louise Hassing og Ulla Vejby, som i "Badehotellet" spiller rollerne Therese Madsen og Edith, kan man opleve som Gitte og Hilde i den nye sæson af julekalenderen.

Fra optagelserne af "Tinka og Kongespillet". Fra venstre ses Falke (Viibjørk Malling Agger), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson). Foto: Per Arnesen
Annonce

Base på Boltinggaard

Filmholdet bag Tinka-julekalenderen har base og overnatter på Boltingaard Gods i Ringe, hvor nogle af scenerne til julekalenderen optages.

Halvdelen af alle optagelserne til julekalenderen finder sted på forskellige fynske locations, mens den anden halvdel kommer til at foregå på Sjælland.

- Her på Fyn får vi adgang til noget natur, som vi slet ikke kan få i København, forklarer Tomas Hostrup-Larsen fra Cosmo Film om beslutningen.

Fra næste uge rykker filmhold og skuespillere til den gamle dyrlægegård mellem Vester Aaby og Nørresø, som i julekalenderen danner kulisse for menneskedrengen Lasses hjem, Søgaard. Holdet lægger også vejen forbi Nyborg og Assens inden turen går mod København for at skyde de sidste optagelser.

"Tinka og Kongespillet" har premiere 1. december.

Godsejer Nicoline Rosenstand poserer for kameraet sammen med Ellen Hillingsø. Foto: Kim Rune
Den nye sæson af TV2's Tinka-julekalender byder blandt andre på et gensyn med nissehærføreren Ingi (Ellen Hillingsø). Foto: Kim Rune
Filmoptagelse med den nye julekalender - TinkaFoto: Kim Rune
TV2, FilmFyn og Cosmo Film står bag den nye Tinka-julekalender som optages på Boltinggaard Gods på Midtfyn. Foto: Kim Rune
Ikke mindre end 10.000 sorte sikkerhedsnåle er brugt til at lave kraven på Ellen Hillingsøs dragt. Foto: Kim Rune
Ikke mindre end 10.000 sorte sikkerhedsnåle er brugt til at skabe karakteren Ingis krave. Foto: Kim Rune
Scenen i Ensomhedens Tårn, hvor den onde prins Fileas (Christian Tafdrup) sidder fanget, bliver optaget i filmstudiet på Boltinggaard Gods. Foto: Kim Rune
TV2, FilmFyn og Cosmo Film står bag den nye Tinka-julekalender som optages på Boltinggaard Gods på Midtfyn. Foto: Kim Rune
Scenen Ensomhedens Tårn, hvor den onde prins Fileas sidder fanget, bliver optaget i filmstudiet på Boltinggaard Gods. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce