Annonce
Kultur

Tinderbox ud af corona-dvalen med kæmpenavne: Rockgiganterne Muse tager voldsomt populære Imagine Dragons med i Tusindårsskoven

Imagine Dragons kommer fra Las Vegas, hvor også rockbandet The Killers, der optrådte på Tinderbox i 2017, kommer fra. Foto: Eric Ray Davidson
Efter to år med aflyste festivaler satser Tinderbox på at gøre comeback med maner. De første 14 navne på plakaten skulle gerne indikere, at arrangørerne har lyttet til publikums ønsker. Især britiske Muse og Imagine Dragons har ligget højt på ønskelisten. Sidstnævnte er muligvis verdens største popnavn lige nu.

Musik: Selv om Brian Nielsen som øverstkommanderende for Tinderbox formodentlig er en smule farvet, virker han aldeles alvorlig, da han konstaterer, at de første 14 navne til festivalen i 2022, er den bedste bunke navne, der er blevet offentliggjort samme dag i festivalens historie.

- Vi lægger os altid i selen for at præsentere det bedste program, der overhovedet er muligt for en festival af Tinderbox’ størrelse. Imagine Dragons er måske det største popband i hele verden netop nu med en håndfuld sange, der tilsammen er spillet fem milliarder gange alene på Spotify. Det er sindssygt, og de er i øvrigt voldsomt potente live, siger Brian Nielsen.

På de sociale medier florerede der på et tidspunkt rygter om, at de internationale navne ikke ville optræde på de store festivaler i Danmark. Fordi de fleste bands ikke turde rejse ud. Den myte punkterer Tinderbox også med de foreløbig tre udenlandske navne.

Annonce

Fakta

Tinderbox 2022 foregår 23. til 25. juni i Tusindårsskoven.

De første 14 navne på plakaten er: Muse, Imagine, George Ezra, Thomas Helmig, Kashmir, MØ, Alex Vargas, Tessa, Cheff Records, Clara, Drew Sycamore, Coco O., Jonah Blacksmith og odenseanske Andreas Odbjerg.

Billetsalget af de resterende partoutbilletter til Tinderbox 2022 starter fredag 19. november klokken 10.00 på www.tinderbox.dk.

- Jeg har ikke været bekymret, da de bands, vi præsenterer på Tinderbox, ikke kommer som en del af en stor verdensturné, hvor man kan blive tvunget til at skubbe et helt år, som der er flere eksempler på. Der er virkelig megen strategi i vores bookinger, og vi har også været en smule heldige med, at datoerne passede godt denne gang, siger Brian Nielsen.

Mens han kalder Imagine Dragons det største popband for tiden, er Muse tilsvarende et af de største rockbands. Festivalen har forsøgt at booke briterne siden år et, præcis som publikum kontinuerligt har ønsket dem.

- Nu sker det endelig. Muse har sammen med Foo Fighters ligget helt i top samtlige år, vi har bedt publikummerne komme med deres ønske. I min optik løfter de arven fra Pink Floyd med deres storslåede koncerter, hvor de byder på et lysinferno og rocksymfoni, som langt overgår det, man normalt oplever på festivaler. Vi lever i en tid, hvor de store rockbands ikke fylder meget i radioen, men live kan Muse noget helt særligt, siger Brian Nielsen.

Efter to år uden Tinderbox i Tusindårsskoven tør festivalchef Brian Nielsen godt love, at der igen er musik på festivalpladsen til juni 2022. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard


Det sidste internationale navn i denne omgang er George Ezra, som slog igennem med hittet ”Budapest” og senest hittede med albummet ”Staying at Tamara’s”.

- George Ezra befinder sig der, hvor Ed Sheeran befandt sig for 2-3 år siden. Jeg tror, at Ezra kan gøre det samme, og når jeg ser tilbage på hans karriere, er der mange lighedspunkter med Sheeran, der også gik fra at spille for 500 til 50.000 på få år.

Historisk højt niveau

Selv om Muse, Imagine Dragons og George Ezra får mange rosende ord, er Brian Nielsen næsten endnu mere imponeret over listen af danske navne, der omfatter blandt andet Kashmir, MØ, Thomas Helmig, Andreas Odbjerg, Alex Vargas, Coco O., Drew Sycamore, Jonah Blacksmith, Clara og Tessa.

Muse har sammen med Foo Fighters ligget helt i top samtlige år, vi har bedt publikummerne komme med deres ønske. I min optik løfter de arven fra Pink Floyd med deres storslåede koncerter, hvor de byder på et lysinferno og rocksymfoni, som langt overgår det, man normalt oplever på festivaler. Vi lever i en tid, hvor de store rockbands ikke fylder meget i radioen, men live kan Muse noget helt særligt

Brian Nielsen, festivalchef for Tinderbox

- I alle de år, jeg har arrangeret festival, kan jeg ikke mindes, at der har været mere talent i dansk musik end netop nu. Det er fuldstændig vanvittigt med navne som Vargas, Sycamore, Odbjerg og Tessa, der hver især ville fylde KB Hallen, siger Brian Nielsen.

Han fremhæver også Thomas Helmig, der fik seks stjerner på festivalen i 2017, samt Kashmir, der er gendannet og giver blot fire koncerter i 2022.

- Thomas Helmig spiller sin eneste fynske koncert næste år på Tinderbox, mens Kashmir potentielt sætter punktum for deres karriere med de fem koncerter næste sommer. Jeg kan naturligvis ikke vide, om bandet gendannes igen, men umiddelbart tør jeg ikke løbe risikoen, siger Brian Nielsen.

Han har et nært forhold til Kashmir, som han kalder Danmarks bedste rockband gennem tiden.

- Hvem fanden kan få David Bowie og Lou Reed til at medvirke på ens album? Det er der intet andet band end Kashmir, der nogensinde har været i stand til. Det er et band, der aldrig har taget den lette vej og konsekvent gået efter at udvikle sig. I min verden er Kashmir lige så unik som Radiohead, siger Brian Nielsen.

- Vi booker aldrig bands ud fra deres postnummer. Vi præsenterer MØ og Andreas Odbjerg, fordi de er to af de mest aktuelle danske musikere. Ikke fordi de tilfældigvis er opvokset i Odense, siger Brian Nielsen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Han ved godt, det kan lyde som et salgstrick, men han nævner alligevel igen, at det måske er sidste chance for at høre kvartetten live.

- Kasper Eistrup har en succesfuld karriere som billedkunster, så jeg tør ikke garantere, at Kashmir samles igen efter 2022. Derfor ved jeg også, at de kommer til at knokle for at levere på allerhøjeste niveau. Det ville være over deres lig at stille sig op på en scene og være dårligt forberedt.

Annonce

Fokus på musik

Det er en lettet festivalchef, der kan offentliggøre de første navne efter det, der til tider har føltes som et næsten uendeligt tilløb.

- Det er en befrielse endelig at kunne løfte sløret for nogle af navnene til næste års festival. I halvandet år har det næsten udelukkende handlet om aflysning, nedlukning, hjælpepakker og restriktioner. Det har virkelig ikke været en opløftende tid at være festivalarrangør i. Nu handler det om musik og fællesskab igen, siger Brian Nielsen.

Han og DTD Group, der arrangerer Tinderbox, var forbløffet over interessen, da en sjov video med en lagkage forleden blev delt på de sociale medier.

- Det var egentlig blot tænkt som en sjov lille gimmick, der skulle holde gryden i kog, indtil vi kom med de første navne i dag. Men vi er blevet væltet bagover med kommentarer, der understreger, at mange ser frem til Tinderbox 2022 og helt naturligt har set frem til, at vi offentliggjorde de første navne. Jeg glæder mig til at læse om og høre responsen på de første navne, siger Brian Nielsen.

Til de skeptikere, der måtte sidde og læse med, er han klar i mælet.

- Glæd jer! Tinderbox 2022 kommer til at ske.

Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce