Annonce
Odense

Tinderbox kvitter cigaretsalget

- Det er i tråd med en generel folkestemning, siger Tinderbox-talsmand John Fogde om beslutningen om, at gæsterne på næste års Tinderbox-festival ikke kan købe cigaretter på pladsen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Næste år vil det ikke længere være muligt at købe en pakke cigaretter på Tinderbox. Cigaretboderne forsvinder, men det er stadig tilladt at tænde en cigaret købt uden for pladsen.

Når Tinderbox-musikken spiller i 2020, bliver der ingen cigaretboder i Tusindårsskoven.

- Beslutningen matcher både vores gæsters og egne værdier, og vi vurderer, at beslutningen er i tråd med en generel folkestemning, siger John Fogde, der er talsmand for Tinderbox.

Men helt forbyde rygning på festivalpladsen vil de imidlertid ikke.

- Tinderbox skal fortsat være et fristed, hvor man kan hygge sig og være sammen med vennerne. Folk skal derfor fortsat have lov til at ryge deres medbragte cigaretter på pladsen, forklarer John Fogde.

Alligevel er Kasper Ejlertsen (S), formand for Sundhedsudvalget i Odense Kommune, glad for Tinderbox-tiltaget. Det bakker nemlig op om byrådets vision om, at ingen børn og unge skal ryge i 2025, og at Odense som by skal være fri for røg i 2030.

- At Tinderbox vil stoppe med salg af tobak er et stærkt signal til især vores unge mennesker om, at de ikke skal begynde at ryge. Vi ved, at mange føler sig fristet til at ryge, når tobakken er let tilgængelig, siger Kasper Ejlertsen.

Allerede i år bliver det sværere at købe cigaretter på Tinderbox, når antallet af cigaretboder skæres ned til en enkelt.

Heller ikke på Northside - den århusianske søsterfestival til Tinderbox - vil det næste år være muligt at købe en pakke cigaretter på festivalpladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];