Annonce
Odense

Tinderbox frifundet: Frivillige chauffører er ikke det samme som pirattaxa

En frivillig på Tinderbox blev tilbage i 2018 stoppet af politiet med en kendt rapper på bagsædet. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fredag formiddag blev Tinderbox frifundet i en retssag, hvor det skulle afgøres, om Tinderbox kørte pirattaxa med musikere til og fra festivalpladsen i 2018.

Odense: Fredag formiddag frifandt byretten i Odense Tinderbox i en sag, hvor festivalen var anklaget for at have fået frivillige til at køre pirattaxa.

Tilbage i 2018 undrede en anonym taxi-chauffør sig over, at en bil med et Tinderbox-skilt i forruden kørte mellem hoteller og festivalpladsen i Odense.

Sker transporten med fortjeneste for øje, skal man nemlig have erhvervskørekort, have tilladelse til et kørselskontor, og forsikringerne skal være i orden.

Annonce

I bilen sad en rapper, som skulle optræde på Tinderbox samme dag, og bag rattet sad en frivillig på festivalen, som forklarede, at han kørte til gengæld for et armbånd. Bilen var stillet til rådighed af festivalen.

Dommeren lagde vægt på at kunstnerne ikke havde betalt for transporten, og at de frivilliges armbånd ikke kunne sammenlignes med betaling for kørslen, da selskabet bag Tinderbox blev frifundet for en bødestraf, som ellers var fastsat af politiet til 35.000 kroner.

Fortjeneste eller ej?

Tinderbox og politiet var helt enige om hændelsesforløbet tilbage i 2018, men var alligevel taget i retten for at få sagen afgjort, da de ikke var enige om, hvorvidt kørslen egentlig var ulovlig.

Artisterne på Tinderbox betalte aldrig for transporten, som derimod var en del af deres kontrakt. På lige fod med dækning af hotelophold, drikkelse og bespisning på festivalen.

Politiets anklagemyndighed argumenterede derimod i retten for, at besparelsen ved at transportere et band med frivillige i sponserede biler frem for i taxa udgør en fortjeneste for Tinderbox.

Samtidig pointerede anklagemyndigheden, at var der sket en ulykke, ville de transporterede ikke være dækket af en forsikring for personbefordring.

Advokaten for Tinderbox var ikke enig i fremstillingen af, hvordan festivalen skulle have fået en økonomisk fortjeneste ud af kørslen. Derfor nægtede festivalen sig også skyldig, da sagen var for retten 9. april.

Annonce

Var urolig for følgerne

Tinderbox ville gerne have afklaret, hvorvidt den type kørsel er lovlig eller ej, da der i event- og sportsverdenen i stor stil bruges frivillige til at transportere vigtige aktører ved begivenhederne. Man var derfor bange for, at man måtte gentænke det koncept, hvis dommeren havde besluttet, at kørslen var ulovlig.

Sådan blev det foreløbigt ikke, og sagen tages kun op igen, hvis anklagemyndigheden vælger at anke den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce