Annonce
Kultur

Tinderbox 2021 aflyses: - Det kan vælte hele festivalbranchen, siger festivalchef

Sådan så det ud, da Dizzy Mizz Lizzy spillede på blå scene under Tinderbox i 2018. Nu bliver pladsen tidligst fyldt til juni 2022. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter lang tids politisk tovtrækkeri og uvished om retningslinjer stod det natten til tirsdag klart, at samtlige af sommerens store festivaler og dermed Tinderbox aflyses. Festivalchef Brian Nielsen frygter konsekvenserne.

Festival: - Kære alle, det piner os endnu engang at stå i den ulykkelige situation, hvor vi desværre må meddele, at Tinderbox 2021 er aflyst.

Sådan skriver Tinderbox i en pressemeddelelse, der er sendt ud tirsdag morgen. Med retningslinjerne for antallet af publikummere til udendørs arrangementer denne sommer er det åbenlyst, at de store danske festivaler ikke er realistiske.


Annonce

Det seneste år har vi sammen med de andre festivaler arbejdet hårdt og brainstormet døgnet rundt for at finde en model, der kunne gøre det trygt for os alle at tage på festival igen. Men tiden er ikke til det endnu, og sikkerhed er altid vores højeste prioritet, så regeringens beslutning gør, at vi må vente med at holde Tinderbox til 2022

Brian Nielsen, festivalchef Tinderbox


Indtil august må der maksimalt samles 2.000 personer, hvilket ikke harmonerer med 40.000 tilskuere i Tusindårsskoven. Det ærgrer festivalchef Brian Nielsen, der sammen med sine kolleger fra Tinderbox og andre danske festivaler har kæmpet for at finde en farbar vej.

- Det seneste år har vi sammen med de andre festivaler arbejdet hårdt og brainstormet døgnet rundt for at finde en model, der kunne gøre det trygt for os alle at tage på festival igen. Men tiden er ikke til det endnu, og sikkerhed er altid vores højeste prioritet, så regeringens beslutning gør, at vi må vente med at holde Tinderbox til 2022, siger Brian Nielsen.

Han har vidst et stykke tid, at sommerens festivaler ville blive aflyst. Men det gør ham ikke mindre trist til mode.

- Festivalbranchen har lidt strukturel skade, da en kraftigt reduceret arrangørordning ikke kommer til at hjælpe branchen. Mange har ikke en opsparing, og selvom der er en kompensationsordning, er 2021-versionen i sin nuværende form i aftale-udkastet en kraftig reducering af 2020-versionen. Jeg ved ikke umiddelbart, om politikerne tænker, at det er "billigere" at aflyse i år, siger Brian Nielsen og tilføjer, at politikerne ikke må tro, at festivalkulturen er noget, man kan tage for givet.

Han mener derfor, at politikerne er nødt til at komme på banen.

- Vi er nødt til at få faglig viden om at samle store forsamlinger. Dansk Live lavede en testplan for dette i december 2020, som politikerne ikke har turde implementere, derfor står vi på bar bund. Men i lande som England og Spanien - som har været markant hårdere ramt - har man testet og tester lige nu festivalforsamlinger for 5.000 mennesker, siger Brian Nielsen.

Han synes, at regeringens udspil med maksimalt 2.000 tilskuere til udendørs koncerter er alt for lavt, når man kan samle 10-12.000 tilskuere til fodboldkampe.

- Jeg skal ikke gøre mig til ekspert på nogen måde, men det virker ekstremt forsigtigt, at man er så restriktiv frem til slutningen af august, når man i weekenden kunne samle over 10.000 til fodbold i Parken. Det kan godt være, der er sæder, men fodboldfans sidder jo ikke ned. Men måske politikerne tror det, siger Brian Nielsen.

I pressemeddelelsen kan man dog også læse, at der er lys for enden af tunnelen, selv om man skal spidse øjne for at se det.

- Planlægningen af Tinderbox 2022 er allerede undervejs, så I kan godt sætte kryds i kalenderen, for TB22 bliver en reunion af den bedste slags! Hold op, hvor vi glæder os til, at vi sammen mærker græsset under fødderne og byder verdensstjerner velkommen i Tusindårsskoven igen, slår festivalen fast.

Hvis man har billet til Tinderbox 2021, er man allerede sikret adgang til næste års brag af en fest. Har man man ikke mulighed for at deltage, modtager man information fra Ticketmaster angående refundering.

Datoerne for Tinderbox i 2022 er 23. til 25. juni.

Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce