Annonce
Kultur

Tinderbox 2021 aflyses: - Det kan vælte hele festivalbranchen, siger festivalchef

Sådan så det ud, da Dizzy Mizz Lizzy spillede på blå scene under Tinderbox i 2018. Nu bliver pladsen tidligst fyldt til juni 2022. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter lang tids politisk tovtrækkeri og uvished om retningslinjer stod det natten til tirsdag klart, at samtlige af sommerens store festivaler og dermed Tinderbox aflyses. Festivalchef Brian Nielsen frygter konsekvenserne.

Festival: - Kære alle, det piner os endnu engang at stå i den ulykkelige situation, hvor vi desværre må meddele, at Tinderbox 2021 er aflyst.

Sådan skriver Tinderbox i en pressemeddelelse, der er sendt ud tirsdag morgen. Med retningslinjerne for antallet af publikummere til udendørs arrangementer denne sommer er det åbenlyst, at de store danske festivaler ikke er realistiske.


Annonce

Det seneste år har vi sammen med de andre festivaler arbejdet hårdt og brainstormet døgnet rundt for at finde en model, der kunne gøre det trygt for os alle at tage på festival igen. Men tiden er ikke til det endnu, og sikkerhed er altid vores højeste prioritet, så regeringens beslutning gør, at vi må vente med at holde Tinderbox til 2022

Brian Nielsen, festivalchef Tinderbox


Indtil august må der maksimalt samles 2.000 personer, hvilket ikke harmonerer med 40.000 tilskuere i Tusindårsskoven. Det ærgrer festivalchef Brian Nielsen, der sammen med sine kolleger fra Tinderbox og andre danske festivaler har kæmpet for at finde en farbar vej.

- Det seneste år har vi sammen med de andre festivaler arbejdet hårdt og brainstormet døgnet rundt for at finde en model, der kunne gøre det trygt for os alle at tage på festival igen. Men tiden er ikke til det endnu, og sikkerhed er altid vores højeste prioritet, så regeringens beslutning gør, at vi må vente med at holde Tinderbox til 2022, siger Brian Nielsen.

Han har vidst et stykke tid, at sommerens festivaler ville blive aflyst. Men det gør ham ikke mindre trist til mode.

- Festivalbranchen har lidt strukturel skade, da en kraftigt reduceret arrangørordning ikke kommer til at hjælpe branchen. Mange har ikke en opsparing, og selvom der er en kompensationsordning, er 2021-versionen i sin nuværende form i aftale-udkastet en kraftig reducering af 2020-versionen. Jeg ved ikke umiddelbart, om politikerne tænker, at det er "billigere" at aflyse i år, siger Brian Nielsen og tilføjer, at politikerne ikke må tro, at festivalkulturen er noget, man kan tage for givet.

Han mener derfor, at politikerne er nødt til at komme på banen.

- Vi er nødt til at få faglig viden om at samle store forsamlinger. Dansk Live lavede en testplan for dette i december 2020, som politikerne ikke har turde implementere, derfor står vi på bar bund. Men i lande som England og Spanien - som har været markant hårdere ramt - har man testet og tester lige nu festivalforsamlinger for 5.000 mennesker, siger Brian Nielsen.

Han synes, at regeringens udspil med maksimalt 2.000 tilskuere til udendørs koncerter er alt for lavt, når man kan samle 10-12.000 tilskuere til fodboldkampe.

- Jeg skal ikke gøre mig til ekspert på nogen måde, men det virker ekstremt forsigtigt, at man er så restriktiv frem til slutningen af august, når man i weekenden kunne samle over 10.000 til fodbold i Parken. Det kan godt være, der er sæder, men fodboldfans sidder jo ikke ned. Men måske politikerne tror det, siger Brian Nielsen.

I pressemeddelelsen kan man dog også læse, at der er lys for enden af tunnelen, selv om man skal spidse øjne for at se det.

- Planlægningen af Tinderbox 2022 er allerede undervejs, så I kan godt sætte kryds i kalenderen, for TB22 bliver en reunion af den bedste slags! Hold op, hvor vi glæder os til, at vi sammen mærker græsset under fødderne og byder verdensstjerner velkommen i Tusindårsskoven igen, slår festivalen fast.

Hvis man har billet til Tinderbox 2021, er man allerede sikret adgang til næste års brag af en fest. Har man man ikke mulighed for at deltage, modtager man information fra Ticketmaster angående refundering.

Datoerne for Tinderbox i 2022 er 23. til 25. juni.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce