Annonce
Odense

Tinderbox 2019: Festivalen afslører første hovednavn

Onsdag formiddag præsenterede Tinderbox det første navn - et hovednavn - til næste års festival. Festivalchef Brian Nielsen forventer, at de sociale medier koger over.

Efter et langt tilløb er Tinderbox klar med det første hovednavn til festivalen anno 2019. Det er den elektroniske, svenske gruppe Swedish House Mafia, som ikke har optrådt samlet i Danmark siden 2012.

De tre medlemmer har dog optrådt på Tinderbox, da Steve Angello gæstede Magicbox i 2016, mens Axwell & Ingrosso optrådte på den første festival i 2015.

- Swedish House Mafia er lige så stort et navn for Tinderbox 2019, som Depeche Mode var i 2018. Det ene navn har sine rødder i EDM-genren (electronic dance music, red.), mens det andet har rødder i den elektroniske rock.

- Swedish House Mafia har været det absolutte hovednavn på verdens største elektroniske musikfestival, Tomorrowland, og i sagens natur også et kæmpe navn på Tinderbox. Jeg vil gå så langt som til at kalde det et perfekt navn til Tusindårsskoven, siger festivalchef Brian Nielsen.

At Swedish House Mafia optræder netop på Tinderbox, kalder han en selvfølge.

- De tre medlemmer har alle optrådte som dj's på festivalen, og med tanke på, hvad Magicbox betyder for festivalen, er jeg tilbøjelig til at sige, at Swedish House Mafia er en bedre booking end Depeche Mode. Jeg ved godt, mange vil være uenige, fordi de måske ikke kender gruppen. Men jeg kan love for, at de sociale medier kommer til at gå aldeles amok, når nyheden om Swedish House Mafia på Tinderbox slipper ud, siger Brian Nielsen.

Annonce

En hymne for en generation

Det var meningen, at Swedish House Mafia først skulle offentliggøres torsdag, men sådan gik det ikke.

- Når man kommer op i den her størrelsesorden, er der indimellem nogle ting, festivalen ikke er herre over. Swedish House Mafia præsenterer flere koncerter på deres verdensturné i dag - deriblandt Tinderbox - og så kan vi bare rette ind, siger Brian Nielsen.

Brian Nielsen tror, at mange læsere kender flere af gruppens numre, end de måske tror.

- Jeg gætter på, at mange genkender sangene "Don't You Worry Child" og "Save the World", der på en måde blevet en hymne for en generation, selv om de måske ikke lige ved, at det er Swedish House Mafia, som står bag. Faktisk står disse sange lige så stærkt akustisk som i fuld påklædning, og derfor kan man godt argumentere for, at trioen til trods for EDM-prædikatet også har et ben i pop-lejren, siger Brian Nielsen.

Der er ingen tvivl om, at målgruppen til Swedish House Mafia hører til i den unge ende af skalaen. Det er der ikke nødvendigvis noget galt i.

- Man skal lige huske på, at det yngre publikum har lige så meget ret til at høre de navne, de drømmer om på Tinderbox. Når det er sagt, så skal det modne publikum ikke være nervøs. De kommende uger præsenterer vi mange flere navne, hvoraf en del vil falde i god jord hos den ældre del af publikum, siger Brian Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];