Annonce
Odense

Tinderbox 2019: Festivalen afslører første hovednavn

Onsdag formiddag præsenterede Tinderbox det første navn - et hovednavn - til næste års festival. Festivalchef Brian Nielsen forventer, at de sociale medier koger over.

Efter et langt tilløb er Tinderbox klar med det første hovednavn til festivalen anno 2019. Det er den elektroniske, svenske gruppe Swedish House Mafia, som ikke har optrådt samlet i Danmark siden 2012.

De tre medlemmer har dog optrådt på Tinderbox, da Steve Angello gæstede Magicbox i 2016, mens Axwell & Ingrosso optrådte på den første festival i 2015.

- Swedish House Mafia er lige så stort et navn for Tinderbox 2019, som Depeche Mode var i 2018. Det ene navn har sine rødder i EDM-genren (electronic dance music, red.), mens det andet har rødder i den elektroniske rock.

- Swedish House Mafia har været det absolutte hovednavn på verdens største elektroniske musikfestival, Tomorrowland, og i sagens natur også et kæmpe navn på Tinderbox. Jeg vil gå så langt som til at kalde det et perfekt navn til Tusindårsskoven, siger festivalchef Brian Nielsen.

At Swedish House Mafia optræder netop på Tinderbox, kalder han en selvfølge.

- De tre medlemmer har alle optrådte som dj's på festivalen, og med tanke på, hvad Magicbox betyder for festivalen, er jeg tilbøjelig til at sige, at Swedish House Mafia er en bedre booking end Depeche Mode. Jeg ved godt, mange vil være uenige, fordi de måske ikke kender gruppen. Men jeg kan love for, at de sociale medier kommer til at gå aldeles amok, når nyheden om Swedish House Mafia på Tinderbox slipper ud, siger Brian Nielsen.

Annonce

En hymne for en generation

Det var meningen, at Swedish House Mafia først skulle offentliggøres torsdag, men sådan gik det ikke.

- Når man kommer op i den her størrelsesorden, er der indimellem nogle ting, festivalen ikke er herre over. Swedish House Mafia præsenterer flere koncerter på deres verdensturné i dag - deriblandt Tinderbox - og så kan vi bare rette ind, siger Brian Nielsen.

Brian Nielsen tror, at mange læsere kender flere af gruppens numre, end de måske tror.

- Jeg gætter på, at mange genkender sangene "Don't You Worry Child" og "Save the World", der på en måde blevet en hymne for en generation, selv om de måske ikke lige ved, at det er Swedish House Mafia, som står bag. Faktisk står disse sange lige så stærkt akustisk som i fuld påklædning, og derfor kan man godt argumentere for, at trioen til trods for EDM-prædikatet også har et ben i pop-lejren, siger Brian Nielsen.

Der er ingen tvivl om, at målgruppen til Swedish House Mafia hører til i den unge ende af skalaen. Det er der ikke nødvendigvis noget galt i.

- Man skal lige huske på, at det yngre publikum har lige så meget ret til at høre de navne, de drømmer om på Tinderbox. Når det er sagt, så skal det modne publikum ikke være nervøs. De kommende uger præsenterer vi mange flere navne, hvoraf en del vil falde i god jord hos den ældre del af publikum, siger Brian Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce