Annonce
Odense

Tilvænnet smag

Annonce

For nylig sagde min yngste datter, der lige er fyldt 11 år:

- Jeg har altid godt ku’ li’ sure ting. Derfor kan jeg også godt li’ dig, mor.

Jeg har altid holdt meget af hendes humor, som er meget ”voksen”.

Det samme er hendes smagsløg. Hun har fra helt lille spist masser af min tantes hjemmelavede citronfromage, og hun skovler grønne oliven ind og kan godt tage en kop kaffe eller te også. Retter, som normalt kræver tilvænning og dermed en voksen gane.

Jeg kom til at tænke på det, da jeg læste vores faste haveskribent Helle Troelsens opskrift med rosenkål i denne årets sidste udgave af Livsstil.Rosenkål, syntes jeg, var noget af det klammeste, man kunne servere for mig i min barndom.


Her anvender hun rosenkål, som ellers kun har tjent som pynt i vinterudgaven af drivhuset, og forsøger at snige det med i opskriften. For hverken mand eller voksne børn bryder sig om rosenkål, så derfor dyrker hun det ikke i sin mægtige have på Tåsinge.

Rosenkål, syntes jeg, var noget af det klammeste, man kunne servere for mig i min barndom.

Jeg kunne gå med til stuvet hvidkål, hvis jeg fik en ekstra frikadelle til at få det ned med, men disse grønne, tykke prutter på en stok. Det var det værste.

I dag, synes jeg, at rosenkål er en overset delikatesse. Men jeg ved godt, at jeg nok ikke får familien med på at spise rosenkål lige foreløbig.

Derimod er det lykkedes mig at få spidskål sneget ind i opskriften på pasta carbonara, så begge døtre nu foretrækker spidskålens let bitre smag sammen med den fede fløde og ikke mindst baconens umami-smag.

Den ret glæder jeg mig til at nyde i 2021 på en sommerdag på terrassen.

Godt nytår til alle!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Kerteminde For abonnenter

Bygherrer beklager lydproblemer i nye rækkehuse: - Vi løber ikke fra vores ansvar.

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Annonce