Annonce
Fyn

Tiltalte nægter voldtægt ved politisk ungdomsfest på Vestfyn

En sag om voldtægt ved en politisk ungdomsfest på Vestfyn finder onsdag sted ved Retten i Odense. Den tiltalte nægter sig skyldig.
Tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom sidder onsdag på anklagebænken i Retten i Odense. Han nægter at have voldtaget en kvinde under en af ungdomspartiets fester i Bred Kulturhus på Vestfyn i januar 2015.

Der var tale om et frivilligt samleje, da to unge mennesker i januar 2015 var sammen på et toilet under en fest hos Liberal Alliances Ungdom.

Sådan lød forklaringen fra en i dag 24-årig mand, der onsdag sidder på anklagebænken i byretten i Odense. Han er tiltalt for at have voldtaget kvinden, idet hun ifølge anklageskriftet var ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Men under afhøringen holdt den tiltalte fast i, at den unge kvinde havde været med på at gennemføre samlejet. Det fortæller Fyens.dk's reporter, som er til stede under retsmødet.

Den forurettede kvinde kan ikke huske selve samlejet. Hun kan huske meget lidt fra aftenen, selv om hun kun havde fået et par genstande at drikke, fortalte hun i sin vidneafhøring. Hun mener, at nogen måtte have tilsat et ukendt stof i noget af det, hun drak.

Der ventes dom i sagen senere tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce