Annonce
Assens

Tiltalt var tavs: Hvorfor endte våben og patroner i hans personaleskab?

Fredag faldt der ved retten i Odense dom i en sag om ulovlig våbenbesiddelse. Arkivfoto: Michael Bager.

Fredag fandt retten i Odense en 29-årig mand skyldig i besiddelse af en skarpladt revolver - dommen lød på to år og tre måneders fængsel.

Fyens Stiftstidende kunne tilbage i juni fortælle om en sag med en 29-årig, der var varetægtsfængslet for at have en revolver.

Fredag eftermiddag blev der fældet dom i sagen. Den dømte Mark Poulsen fik to år og tre måneders fængsel, efter der tilbage i maj blev fundet en revolver med seks patroner i et personaleskab på en virksomhed nær Tommerup.

Den dømte blev anholdt i slutningen af juni og har været varetægtsfængslet indtil fredag, da dommen blev afsagt.

Sagen begyndte i maj, da et byggeri i nærheden var udsat for tyveri. Under tyveriet havde gerningsmændene brugt en varevogn, der ledte politiet tilbage til den virksomhed, hvor man senere ved en ransagning fandt revolveren.

Sammen med revolveren og de seks patroner, der sad i den, fandt man også yderligere patroner til en revolver og en riffel samt en lyddæmper. Man fandt også en pose med et hvidt stof, der viste tegn på narkotika, men som ikke kunne bekræftes som narkotika af politiet.

Den dømte blev herefter efterlyst og blev anholdt 20. juni, da han meldte sig selv hos politiet i Odense.

Annonce

Tvivl om hvem der ejede revolver

Det store spørgsmål i retten var, om man kunne bevise, at Mark Poulsen var ejeren af revolveren, man havde fundet i hans skab.

Revolveren var i et aflåst skab med personlige ejendele, og politiet fandt et fingeraftryk på en æske med ammunition, men der var ingen klare beviser for, at revolveren tilhørte Mark Poulsen.

Anklageren i sagen bad om to år og seks måneders fængsel, mens forsvareren ønskede frifindelse med den begrundelse, at der ikke var beviser for, at den dømte var den, der havde lagt revolveren i skabet.

Den dømte havde kun arbejdet for virksomheden i korte perioder i de seneste år, hvilket forsvareren mente kunne betyde, at revolveren kunne have tilhørt andre end den dømte. Anklageren mente derimod, at det aflåste personaleskab med den dømtes ejendele i var bevis for, at han også ejede revolveren.

Tidligere har den dømte, der gennem hele retssagen ikke ønskede at udtale sig, været anholdt for ulovlig besiddelse af narkotika og knive.

Efter strafudmålingen valgte Mark Poulsen at modtage dommen på de to år og tre måneder og ankede den ikke til Østre Landsret.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce