Annonce
Assens

Tiltalt var tavs: Hvorfor endte våben og patroner i hans personaleskab?

Fredag faldt der ved retten i Odense dom i en sag om ulovlig våbenbesiddelse. Arkivfoto: Michael Bager.

Fredag fandt retten i Odense en 29-årig mand skyldig i besiddelse af en skarpladt revolver - dommen lød på to år og tre måneders fængsel.

Fyens Stiftstidende kunne tilbage i juni fortælle om en sag med en 29-årig, der var varetægtsfængslet for at have en revolver.

Fredag eftermiddag blev der fældet dom i sagen. Den dømte Mark Poulsen fik to år og tre måneders fængsel, efter der tilbage i maj blev fundet en revolver med seks patroner i et personaleskab på en virksomhed nær Tommerup.

Den dømte blev anholdt i slutningen af juni og har været varetægtsfængslet indtil fredag, da dommen blev afsagt.

Sagen begyndte i maj, da et byggeri i nærheden var udsat for tyveri. Under tyveriet havde gerningsmændene brugt en varevogn, der ledte politiet tilbage til den virksomhed, hvor man senere ved en ransagning fandt revolveren.

Sammen med revolveren og de seks patroner, der sad i den, fandt man også yderligere patroner til en revolver og en riffel samt en lyddæmper. Man fandt også en pose med et hvidt stof, der viste tegn på narkotika, men som ikke kunne bekræftes som narkotika af politiet.

Den dømte blev herefter efterlyst og blev anholdt 20. juni, da han meldte sig selv hos politiet i Odense.

Annonce

Tvivl om hvem der ejede revolver

Det store spørgsmål i retten var, om man kunne bevise, at Mark Poulsen var ejeren af revolveren, man havde fundet i hans skab.

Revolveren var i et aflåst skab med personlige ejendele, og politiet fandt et fingeraftryk på en æske med ammunition, men der var ingen klare beviser for, at revolveren tilhørte Mark Poulsen.

Anklageren i sagen bad om to år og seks måneders fængsel, mens forsvareren ønskede frifindelse med den begrundelse, at der ikke var beviser for, at den dømte var den, der havde lagt revolveren i skabet.

Den dømte havde kun arbejdet for virksomheden i korte perioder i de seneste år, hvilket forsvareren mente kunne betyde, at revolveren kunne have tilhørt andre end den dømte. Anklageren mente derimod, at det aflåste personaleskab med den dømtes ejendele i var bevis for, at han også ejede revolveren.

Tidligere har den dømte, der gennem hele retssagen ikke ønskede at udtale sig, været anholdt for ulovlig besiddelse af narkotika og knive.

Efter strafudmålingen valgte Mark Poulsen at modtage dommen på de to år og tre måneder og ankede den ikke til Østre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce