Annonce
Assens

Tiltalt var tavs: Hvorfor endte våben og patroner i hans personaleskab?

Fredag faldt der ved retten i Odense dom i en sag om ulovlig våbenbesiddelse. Arkivfoto: Michael Bager.

Fredag fandt retten i Odense en 29-årig mand skyldig i besiddelse af en skarpladt revolver - dommen lød på to år og tre måneders fængsel.

Fyens Stiftstidende kunne tilbage i juni fortælle om en sag med en 29-årig, der var varetægtsfængslet for at have en revolver.

Fredag eftermiddag blev der fældet dom i sagen. Den dømte Mark Poulsen fik to år og tre måneders fængsel, efter der tilbage i maj blev fundet en revolver med seks patroner i et personaleskab på en virksomhed nær Tommerup.

Den dømte blev anholdt i slutningen af juni og har været varetægtsfængslet indtil fredag, da dommen blev afsagt.

Sagen begyndte i maj, da et byggeri i nærheden var udsat for tyveri. Under tyveriet havde gerningsmændene brugt en varevogn, der ledte politiet tilbage til den virksomhed, hvor man senere ved en ransagning fandt revolveren.

Sammen med revolveren og de seks patroner, der sad i den, fandt man også yderligere patroner til en revolver og en riffel samt en lyddæmper. Man fandt også en pose med et hvidt stof, der viste tegn på narkotika, men som ikke kunne bekræftes som narkotika af politiet.

Den dømte blev herefter efterlyst og blev anholdt 20. juni, da han meldte sig selv hos politiet i Odense.

Annonce

Tvivl om hvem der ejede revolver

Det store spørgsmål i retten var, om man kunne bevise, at Mark Poulsen var ejeren af revolveren, man havde fundet i hans skab.

Revolveren var i et aflåst skab med personlige ejendele, og politiet fandt et fingeraftryk på en æske med ammunition, men der var ingen klare beviser for, at revolveren tilhørte Mark Poulsen.

Anklageren i sagen bad om to år og seks måneders fængsel, mens forsvareren ønskede frifindelse med den begrundelse, at der ikke var beviser for, at den dømte var den, der havde lagt revolveren i skabet.

Den dømte havde kun arbejdet for virksomheden i korte perioder i de seneste år, hvilket forsvareren mente kunne betyde, at revolveren kunne have tilhørt andre end den dømte. Anklageren mente derimod, at det aflåste personaleskab med den dømtes ejendele i var bevis for, at han også ejede revolveren.

Tidligere har den dømte, der gennem hele retssagen ikke ønskede at udtale sig, været anholdt for ulovlig besiddelse af narkotika og knive.

Efter strafudmålingen valgte Mark Poulsen at modtage dommen på de to år og tre måneder og ankede den ikke til Østre Landsret.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce