Annonce
112

Tiltalt for ni timers mishandling: Offer snittet fra mundvig til øre og tvunget til afskeds-sms til mor

Gennem det meste af en dag blev en mand, der skyldte penge, ifølge politiet slået, snittet, stukket og mishandlet af to mænd i sit hjem i Odense. Sagen skal for retten fredag. Foto: Michael Wehner Panthermedia Ritzau Scanpix
I mere end ni timer blev en mand angiveligt frihedsberøvet i sin lejlighed i Odense af to mænd, der ifølge politiet bandt offeret, inden han blev snittet i, beskudt med softguns og tvunget til at sende en afskeds-sms til sin mor.
Annonce

Med en rygsæk indeholdende en økse, en grensaks, to ledninger og ni forskellige køkkenknive troppede to mænd ifølge politiet kort før juletid op hos en mand, der skyldte penge.

Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i anklageskriftet i sagen mod mændene på 39 og 40 år, der skal for retten fredag. Og vi skal advare om, at de følgende linjer er særdeles voldsom læsning.

Mændene er tiltalt for den 19. december 2018 at være trængt ind i offerets lejlighed i Odense, hvor de skal have bundet manden fast til en stol med ledninger og udsat ham for en mishandling, der strakte sig fra omkring halv syv om morgenen til klokken 16 om eftermiddagen.

Ifølge anklageskriftet blev offeret udsat for adskillige knytnæveslag i ansigtet, fik et dybt snitsår fra mundvigen til øret på venstre kind, blev snittet dybt og fik cirka 20 centimeter lange snitsår på begge lår, fik flere slag i hovedet med den flade side af en økse, blev snittet og stukket med kniv på højre skulder og underarm, ligesom mændene skal have skåret ham i øverste del af højre øre med enten en kniv eller den medbragte grensaks.

Anklagerne mod de tiltalte

Begge mænd er tiltalt for:

Røveri

Vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter

Ulovlig tvang

Frihedsberøvelse

Databedrageri

Vidnetrusler

Overtrædelse af våben- og knivloven

Og derudover en række overtrædelser af færdselsloven

Annonce

Tvunget til afskeds-sms

Offeret, der skyldte mellem 10.000 og 15.000 kroner, blev desuden adskillige gange skudt med en softgun i panden og på højre skulderblad, hvorefter de stak den i munden på manden og truede ham med at slå ham ihjel.

Manden fik også at vide, at gælden nu var vokset til 80.000 kroner, og at de ville tage nogle led af hans finger. Herefter tvang mændene ifølge politiet også deres offer til at tage afsked med sin mor i en sms-besked.

En fjerde mand, som var til stede i lejligheden og var vidne til noget af volden, skal desuden være blevet truet af de to tiltalte mænd, der tog personens kørekort og sygesikringsbevis og affotograferede kortene. Derefter truede de med samme behandling som offeret, hvis vidnet sladrede til andre.

Foruden anklagerne om særlig grov vold, trusler, vidnetrusler, ulovlig tvang, overtrædelser af våbenloven samt frihedsberøvelse er mændene også tiltalt for røveri og databedrageri.

Inden de forlod lejligheden, skal de have stjålet blandt andet tøj, parfume, mobiltelefoner, et ur og en bærbar computer fra manden, der skyldte pengene. Desuden har de angiveligt tvunget offeret til at udlevere sit hævekort, pin-koden og nem-id og forsøgt at optage et lån. Lånet på 80.000 kroner blev dog afvist.

Annonce

Drabsforsøg og røverier

De tiltalte mænd er langt fra ukendte ansigter ved domstolene. Den 40-årige er tidligere blevet idømt syv års fængsel for drabsforsøg mod en ung mand, der blev slået så mange gange i hovedet med en hammer, at han var i livsfare.

Den medtiltalte 39-årige har en lang række domme bag sig og er blandt andet blevet idømt årelange fængselsstraffe for væbnede røverier mod kiosker og tankstationer rundt om på Fyn, ligesom han også er fundet skyldig i røverier mod fynske banker og et apotek på øen.

Da manden blev dømt for røveriet mod apoteket og fik et år og ni måneders fængsel, var det den 10. dom til den 39-årige.

Du kan følge sagen mod de to mænd på Fyens.dk fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce