Annonce
Nyborg

Tiltalt for grov mishandling: Min datter prøver at komme af med mig

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager

Onsdag kører retssagen mod en 30-årig kvinde fra Nyborg, som angiveligt har mishandlet sin i dag 11-årige datter gennem flere år. Selv nægter hun sig skyldig

Nyborg: En 30-årig somalisk mor fra Nyborg er tiltalt for at have mishandlet sin datter gennem flere år.

Tiltalen peger på flere grove episoder, hvor moderen blandt andet skulle have skåret pigens arme op med hårnåle, smurt chili i pigens øjne og hældt kogende vand over hendes arme.

Retssagen kører i dag, onsdag, ved byretten i Svendborg, hvor den tiltalte afgav forklaring som den første.

Datterens far bor i Somalia, og ifølge moderen har datteren et meget stor afsavn til faderen, der har fået afslag på at komme ind i landet.

Ifølge den 30-årige kvindes forklaring har hun ikke gjort nogle af de ting, hun er tiltalt for. Hun indikerede i retten, at det skulle være pigen selv, der havde gjort skade på sig.

- Hvorfor skulle hun gøre det, spurgte anklager Maria Blomsterberg i retten.

- Fordi hun vil have sin far til Danmark, fortalte tiltalte igennem en tolk.

- Hun vil slippe af med mig og rejse til et asylcenter, fordi hun så tror, at hun kan få sin far ind i landet, sagde den 30-årige mor, der også forklarede, at datteren af jaloux på de mindre søskende, som ikke har samme far som datteren.

Annonce

Her er tiltalen af den 30-årige mor

Fra perioden 22. april til 4. november 2018 dagligt at have udsat sin 11-årige datter for mishandling og grov vold ad flere gange med stof eller tape for munden. Har slået datteren i ansigtet af flere omgange, nogle gange med bundet arme og bene.

I maj 2016 at have slået datteren med en grydeske, mens pigen lå på gulvet og moderen sad oven på hende.

At have taget kvælertag på datteren, der efterfølgende havde problemer med vejrtrækningen.

Er tiltalt for i efteråret 2015 at have smurt chili i datterens øjne samt fået hende til at drikke væsken. Pigen var på daværende tidspunkt 8 år gammel.

Sommer 2016 at have hældt kogende vand udover pigens arme med en sutteflaske.

Ligeledes er den 30-årige kvinde tiltalt for den 2. til den 4. november 2018 at have skåret datterens arme op med hårnåle og at have truet datteren med at ville slå hende i ihjel, mens hun havde en kniv i hånden.

Afhøring optaget på video

Sagen begyndte at rulle, da Nyborg Kommune den 1. november 2018 fik en underretning om en 11-årig somalisk pige.

Hun havde betroet sig til en lærer, og få dage efter blev pigen hentet på hjemadressen af myndighederne, hvor hun boede med sin 30-årige mor.

Pigens forklaring til politiet er optaget på video, og her fortæller hun, hvordan hendes armen blev ridset med hårnåle, ligesom hun beskriver, hvordan moderen har stået i køkkenet og hakket chili til maden, hvorefter hun har smurt chilien i øjnene på sin egen datter.

- Hvis du skulle se på de ting, din mor har gjort, hvad er så det værste?, spurgte afhøreren pigen under videoafhøringen, der blev gengivet i retten.

- Det var da hun truede mig med en kniv, forklarede den 11-årige pige.

Fik tæsk hver dag

Episoden opstod, da den 11-årige pige kom hjem fra SFO’en senere end, hvad moderen havde regnet med. Og ifølge pigens forklaring har hun da også måtte slide og slæbe i huset for at undgå mishandling.

Med to mindre søskende, var det hendes tjans at skifte bleer og vaske tøj. Kom pigen også senere hjem fra skole, end hvad moderen regnede med, kunne hun ifølge sin egen forklaring risikere at få lussinger.

Under afhøringen forklarede hun også, at hun fik tæsk hver dag - undtagen når der var gæster i huset - ligesom at moderen klippede tørklæder i små stykker, rullede det sammen og puttede det ind i datterens mund, for at naboerne ikke kunne lægge mærke til noget.

- Nu har du fortalt alle de dårlige ting om din mor. I de tre år, du har været i Danmark, har du ikke nogle gode minder om din mor, spurgte politiet under afhøringen.

- Nej, jeg laver aldrig noget med hende, svarede pigen.

Fyens Stiftstidende følger retssagen. Denne artikel opdateres løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce