Annonce
Odense

Tilsyn uden overraskelsesmoment: Firma har haft over to uger til at rydde alle spor

Den 24. januar om aftenen, da avisen var forbi, var der lys i flere vinduer og livlig aktivitet i ejendommen. Spørgsmålet er, om alle senge, køleskabe m.v. er væk, når Odense Kommune tirsdag kommer på varslet tilsynsbesøg. Foto: Nils Svalebøg

Årslev Entreprenør har haft alle muligheder for at fjerne spor efter ulovlig beboelse. Tilsynet, der gennemføres i dag, blev varslet 14. januar

Når Odense Kommunes folk i dag ankommer til adressen Nordbirkvej 4 i Seden for at undersøge, om der er spor efter de polske arbejdere, som ifølge avisens oplysninger har sovet og opholdt sig i bygningen i månedsvis, er risikoen for en lang næse bestemt til stede.

Der er tale om et tilsyn, der er varslet på forhånd, som ejeren af bygningen, Seden Ejendomsinvest og dennes lejer Årslev Entreprenørforretning, har kendt til siden den 14. januar. Med andre ord har udlejeren og Årslev Entreprenørforretning, der ifølge avisens oplysninger har haft polakkerne indkvarteret, haft rigelig tid til at fjerne alle spor.

Det kan virke absurd, men sådan er loven. Den slags tilsyn skal varsles, forklarer kontorchef Brian Brandt Bundsgaard i Byggesag, der tager sig af sager med ulovlig beboelse.

- Det er sådan, lovgivningen er skruet sammen. Det har noget at gøre med, at ejendomsretten er ukrænkelig. Derfor skal vi give en frist, når vi laver den her type tilsyn, siger han.

- Har I ikke mulighed for at foretage uvarslede tilsyn?

- Jo, det har vi i nogle tilfælde.

- Hvorfor er det ikke muligt i denne sag?

- Vi var ikke på daværende tidspunkt, da tilsynet blev varslet (14. januar, red.), bekendt med, at der også var de her kemikalier på ejendommen (som beskrevet i Fyens Stiftstidende siden i fredags, red.).

- Jeg skal ikke kunne sige, om det havde gjort en forskel, hvis vi havde været bekendt med den fare, der er. Om vi så kunne have foretaget et uvarslet tilsyn i stedet, siger Brian Brandt Bundsgaard.

- Men det ved I så nu. Så hvorfor rykker I ikke allerede i dag?

- Vi skal også forberede os på sådan et tilsyn. Vi tænker, det passer fint at gennemføre det i morgen (i dag tirsdag, red.) i forhold til den væsentlighed, der er i de her forhold. Det er hurtigst muligt i forhold til, hvad der kan lade sig gøre.

Annonce

Reaktioner kan spænde vidt

Udfaldet af dagens tilsynsaktion vil afhænge af, hvad kommunens folk finder på stedet.

Hvis alle spor efter beboelse er væk, sker der næppe ret meget.

- Vores formål er at sikre, der ikke bor nogen derude ulovligt, og hvis de er fraflyttet, er det selvfølgelig positivt. Men vi læser selvfølgelig også avisen og har set den dokumentation, der har været bragt der, og vi vurderer på den baggrund, hvad der er mulighed for, siger Brian Brandt Bundsgaard.

Er der derimod stadig tegn på, at nogen bor og sover i ejendommen, vil det føre til et påbud fra kommunen om, at de skal fraflytte.

- Og det er klart, at kan vi konstatere, der er en sundhedsrisiko for borgerne, så bliver det et strakspåbud. Desuden vil vi vurdere, om der skal ske politianmeldelse, forklarer Brian Brandt Bundsgaard og opsummerer således:

- Jo værre, det er, des hårdere og hurtigere kan vi skride ind. Det er klart, at vi kan ikke have en tilstand, hvor nogen reelt kan være i livsfare ved at bo et sted. Det kan vi selvfølgelig ikke acceptere.

Tirsdagens tilsyn på Nordbirkvej er i øvrigt udvidet til også at omfatte repræsentanter for Industri og Klima, som er det kontor, der fører miljøkontrol i Odense Kommune. Det bekræfter Boie Skov Frederiksen, der er afdelingschef for såvel Byggesag som Industri og Klima.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce