Annonce
Nordfyn

Tilspidset budgetdebat på Nordfyn: Men tid nok til høringssvar

4. okober skal budgettet for 2019 vedtages på Bogense Rådhus. Inden da skal politikerne forholde sig til de indkomne høringssvar. Arkivfoto

Der går kun et døgn fra høringsfristen til budget 2019 udløb, og til byrådet skal tale om budgettet. Men det betyder ikke, at byrådsmedlemmerne kun har et døgn til at sætte sig ind i høringssvarene.

Nordfyn: Fra flere sider har forundringen været stor i den højspændte debat om budgetforslaget for 2019 i Nordfyn Kommune, det såkaldte omstillingskatalog. For hvordan kan det være okay, at der er byrådsmøde mindre end ét døgn, efter at høringsfristen er udløbet?

Med andre ord hvordan kan politikerne på så kort tid nå at forholde sig til de sandsynligvis mange reaktioner fra borgerne? Svaret er, forsikrer kommunaldirektør Morten V. Pedersen, at der ingen grund er til ængstelse. Det er ikke på torsdagens byrådsmøde, men først på et senere tidspunkt, at politikerne skal forholde sig til høringssvarene.

- Det er et formelt administrativt budgetoplæg, som politikerne på byrådsmødet nikker til. Alle høringsvar bliver først fremlagt på budgetseminaret for kommunalbestyrelsen tirsdag den 4. september. Alle politikerne får udleveret de indkomne svar, som så indgår i de videre drøftelser. Derfor må man endelig ikke slutte, at høringssvarene ikke tages alvorligt, fordi afleveringsfristen ligger lige op til byrådsmødet. Det er bare sådan, at proceduren sædvanligvis er, siger Morten V. Pedersen.

Annonce

Videre forløb

Det videre forløb er, at borgmester Morten Andersen (V) mandag den 10. september møder op til de første budgetforhandlinger, hvor alle de høringssvar, kommentarer og andre input, der er kommet, indgår i den politiske proces.

Onsdag 12. september er der borgermøde på Tingstedet, Søndersø Rådhus. Derefter arbejder Økonomiudvalget videre med budgettet. Morten V. Pedersen regner med, at den politiske proces slutter 21. september, hvor det er sidste frist for indkomne politiske ændringsforslag.

Byrådet skal torsdag 4. oktober vedtage budgettet endeligt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce