Annonce
Nordfyn

Tilspidset budgetdebat på Nordfyn: Men tid nok til høringssvar

4. okober skal budgettet for 2019 vedtages på Bogense Rådhus. Inden da skal politikerne forholde sig til de indkomne høringssvar. Arkivfoto

Der går kun et døgn fra høringsfristen til budget 2019 udløb, og til byrådet skal tale om budgettet. Men det betyder ikke, at byrådsmedlemmerne kun har et døgn til at sætte sig ind i høringssvarene.

Annonce

Nordfyn: Fra flere sider har forundringen været stor i den højspændte debat om budgetforslaget for 2019 i Nordfyn Kommune, det såkaldte omstillingskatalog. For hvordan kan det være okay, at der er byrådsmøde mindre end ét døgn, efter at høringsfristen er udløbet?

Med andre ord hvordan kan politikerne på så kort tid nå at forholde sig til de sandsynligvis mange reaktioner fra borgerne? Svaret er, forsikrer kommunaldirektør Morten V. Pedersen, at der ingen grund er til ængstelse. Det er ikke på torsdagens byrådsmøde, men først på et senere tidspunkt, at politikerne skal forholde sig til høringssvarene.

- Det er et formelt administrativt budgetoplæg, som politikerne på byrådsmødet nikker til. Alle høringsvar bliver først fremlagt på budgetseminaret for kommunalbestyrelsen tirsdag den 4. september. Alle politikerne får udleveret de indkomne svar, som så indgår i de videre drøftelser. Derfor må man endelig ikke slutte, at høringssvarene ikke tages alvorligt, fordi afleveringsfristen ligger lige op til byrådsmødet. Det er bare sådan, at proceduren sædvanligvis er, siger Morten V. Pedersen.

Annonce

Videre forløb

Det videre forløb er, at borgmester Morten Andersen (V) mandag den 10. september møder op til de første budgetforhandlinger, hvor alle de høringssvar, kommentarer og andre input, der er kommet, indgår i den politiske proces.

Onsdag 12. september er der borgermøde på Tingstedet, Søndersø Rådhus. Derefter arbejder Økonomiudvalget videre med budgettet. Morten V. Pedersen regner med, at den politiske proces slutter 21. september, hvor det er sidste frist for indkomne politiske ændringsforslag.

Byrådet skal torsdag 4. oktober vedtage budgettet endeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce