Annonce
Assens

Tillidsrepræsentanter råber op: Det går ud over patienterne

Katrin Jaanus Johannsdottir, tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne, (tv.) og Jane Green Bræmhøj, næstformand i Fælles-MED Social og Sundhed, frygter besparelser på social- og sundhedsområdet i Assens Kommune. Arkivfoto: Amalie Hermansen
Fire fælles-tillidsrepræsentanter fra Fælles-MED Social og Sundhed mener, at nok er nok, og frygter, at yderligere besparelser kommer til at ramme patienterne hårdt. Med besparelser følger nemlig øget pres på medarbejderne, der dermed vil være mere tilbøjelige til at begå fejl.

Katastrofale konsekvenser.

Det er, hvad Fælles-MED Social og Sundhed vurderer, at yderligere besparelser, som der bliver lagt op til i en rapport fra revisionsfirmaet BDO, vil betyde for alle områder under Social- og Sundhedsudvalget.

- Jeg er meget bekymret. Flere besparelser vil betyde større på pres medarbejderne, og når presset stiger på medarbejderne, vil der være flere utilsigtede hændelser. Altså der vil være flere fejl og ting, vi overser, siger Katrin Jaanus Johannsdottir, der er tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne.

- Det kan være medicinfejl, der så kan føre til indlæggelser eller i værste tilfælde dødsfald, siger hun.

Hun påpeger, at det bliver patienterne, der kommer til at mærke besparelserne, da kvaliteten, på den hjælp de modtager, vil falde.

Annonce

Dårlig arbejdsplads

Fælles-MED Social og Sundhed, der repræsenterer medarbejderne i blandt andet sygeplejen, hjemmeplejen og psykiatrien, mener, at der er risiko for, at deres arbejdsplads bliver en dårlig arbejdsplads, hvis der spares flere penge på området.

Det har tidligere råbt op om konsekvenserne af besparelser i et høringssvar om Assens Kommunes rådighedsblokke, der var i høring i marts.

Udvalgets bekymring gælder stadig, nu hvor BDO har givet et bud på, hvor Assens Kommune kan spare.

Det skriver Jane Green Bræmhøj, der er næstformand i Fælles-Med Social og Sundhed og tillidsrepræsentant for Socialpædagoernes Landsforening, Katrin Jaanus Johannsdottir, Gitte Schmidt, der er fælles tillidsrepræsentant for FOA, Social og Sundhed, og Brit Uglebjerg Eriksen, der er tillidsrepræsentant for HK i en mail til avisen.

"Vi er meget bekymrede for vores kolleger. Magtesløshed er på vej til at blive til handlingslammelse, der kommer flere opsigelser og mange sygemeldinger. Risikoen for arbejdsskader og stress vil være stor", skrev de dengang i høringssvaret.

- Vi løber hele tiden stærkere uden at få at vide, hvad det er, vi ikke skal lave, siger Katrin Jaanus Johannsdottir.

Urealistiske besparelser

BDO-rapporten viser, at Assens Kommune samlet set kan spare mellem 9,7 og 13,6 millioner kroner på Social og Sundhedsområdet i 2020, men det er urealistisk, mener de fire fælles-tillidsrepræsentanter.

"Vi har ikke fået beregningsgrundlaget fremlagt, vi mangler alle mellemregningerne. Det betyder, at beløbene er uigennemskuelige og af den grund, er vi usikre på, om de anførte besparelser er realistiske", skriver de i en mail.

I BDO-rapporten bemærker udvalget, at det er bekymret omkring, hvorvidt analysen er valid, men at det trods alt ser et lille potentiale.

"Vi må tro på, at dele af BDO's analyse er valid. Dvs. vi må tage til efterretning, at vi kan blive mere effektive (f.eks. skære i forebyggelse eller rehabilitering), men at de beløb, som BDO beskriver, virker urealistiske i forhold til det pres, som medarbejderne oplever i dag", står der videre i mailen fra de fire fælles-tillidsrepræsentanter, der føler sig magtesløse på grund af den dårlige økonomi i Assens Kommune.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce