Annonce
Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Lillian Thorenfeldt håber, at medarbejderne under Ældre og Handicapforvaltningen vil holde fast i at holde en julefrokost, selvom de selv skal betale hele regningen. Foto: Aalborg Akvavit
Fællestillidsrepræsentant Lillian Thorenfeldt var med i beslutningen om, at medarbejderne under Ældre- og Handicapforvaltningen selv skal betale gildet, hvis de vil til julefrokost. Hun håber, at medarbejderne vil holde fast i juletraditionen.
Annonce

Besparelsen på det kommunale tilskud til julefrokosten for 4500 ansatte på ældre- og handicapområdet i Odense Kommune skal ses i lyset af en intensiv jagt på besparelser, der kan mindske et forventet merforbrug på området.

Det fortæller fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne, Lillian Thorenfeldt. Hun er samtidigt næstformand for Forvaltningsudvalget, hvor hun tog beslutningen om at droppe årets tilskud til julefrokosten sammen med forvaltningsdirektør Gitte Østergaard.

- Vi drøftede det indbyrdes og besluttede, at årets julefrokoster må finde sted på egen regning. Vi har samtidigt skrevet ud, at vi meget gerne ser, at man holder fast ved julefrokosten, da det er vigtigt i forhold til sammenholdet og den sociale kapital, siger Lillian Thorenfeldt, der peger på, at der ikke er tale om en permanent afskaffelse af tilskuddet.

- Det hænger jo direkte sammen med økonomien, som den ser ud lige nu. Vi mente ikke, at vi på den ene side kunne melde ud om et stort merforbrug og på den anden side bruge en masse penge på julefrokoster. Men vi håber da, at tilskuddet vender tilbage næste år, siger hun.

Lillian Thorenfeldt arbejder selv i en af udegrupperne i hjemmesygeplejen og har igennem årene holdt julefrokoster på en lang række forskellige måder.

- I år må man så måske skrue ambitionerne lidt ned, hvis man ikke vil bruge så mange penge selv.

Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce