Annonce
Odense

Tillidsbrud i Ældre- og Handicapudvalget: Søren Windell lækkede sparekatalog til pressen

Kasper Ejlertsen og de øvrige medlemmer af den socialdemokratiske gruppe i Ældre- og Handicapforvaltningen ser frem til at høre rådmand Søren Windells forklaring på, hvorfor han gav pressen oplysninger om udvalgets dagsorden, inden den var tilgængelig for resten af udvalget. Arkivfoto: Vibeke Volder
Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) lækkede spareforslag til pressen forud for et ekstraordinært møde i udvalget i sidste uge, og før udvalgsmedlemmerne havde set dagsordenen. Rådmanden beklager det, han kalder en fodfejl, mens det socialdemokratiske flertal taler om tillidsbrud.
Annonce

Ældre- og Handicapforvaltningen er ligesom Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og Børn og Ungeforvaltningen økonomisk presset af det specialiserede socialområde, og budgetterne forventes at skride for et anseeligt millionbeløb.

Men allerede inden udvalget er kommet i gang med at finde besparelser for i første omgang 20 millioner kroner, er hele processen omkring besparelserne kuldsejlet på grund af intern uro i udvalget.

Det har skabt ballade, at ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) forud for det ekstraordinære møde om besparelser 21. april lækkede et sparekatalog til TV 2/Fyn, inden dagsordenen var offentlig tilgængelig, og det øvrige udvalg havde haft mulighed for at læse forvaltningens forslag til besparelser.

Rådmanden har hidtil over for udvalgsmedlemmerne nægtet at have lækket sparekataloget, men han vælger nu at krybe til bekendelse, efter at den socialdemokratiske gruppe har sat sagen på dagsordenen til tirsdagens udvalgsmøde.

Her har Socialdemokratiet foreslået, at der igangsættes en fuld undersøgelse af, hvornår og hvordan lækket er opstået.

- Jeg har valgt at indrømme, at det var mig, der gav TV 2/Fyn oplysningerne om sparekataloget. Jeg kan ikke leve med, at medarbejderne i Ældre- og Handicapforvaltningen skal mistænkeliggøres, fordi jeg har begået en fodfejl, siger Søren Windell, der har beklaget sagen over for udvalgets medlemmer.

Rådmanden forklarer, at han lækkede sparekataloget i ren frustration, fordi udvalget igen skulle spare, og han ønskede fokus på sagen.

- Men et tillidsfuldt arbejde i udvalget er også vigtigt for mig, siger Søren Windell.

Annonce

Tillidsbrud

Det socialdemokratiske flertal i udvalget noterer sig, at rådmanden nu indrømmer lækket, og ser frem til at høre hans forklaring på tirsdagens udvalgsmøde.

- Det her er et tillidsbrud af alvorlig karakter, og rådmanden har en stor opgave i at rette op på tilliden i udvalget, siger Kasper Ejlertsen (S).

-Hvis det forholder sig sådan, at han lækkede dagsordenen til pressen, så har han løjet om det over for udvalget og sagt, at han ikke havde noget med den at gøre. Vi er stadig interesserede i at få sagen her belyst fra alle sider.

På mødet tirsdag skal udvalget foruden sagen om tillidsbruddet endnu en gang drøfte, hvordan man får forvaltningens budget i balance og finder besparelser.

Ved mødet 21. april blev det sparekatalog, som var forberedt af forvaltningen, fejet af banen, og hele spareprocessen genstartet. Blandt andet fordi det socialdemokratiske flertal ikke ønskede at forhaste beslutningerne om besparelser.

- Det har været en forfærdelig proces helt fra starten. Det her handler også om, at rådmanden ikke med et sparekatalog skal lægge aben over på andre og lade socialdemokratiet om at tage ansvaret. Vi skal tage ansvar i fællesskab og sammen finde de bedst mulige løsninger, siger Kasper Ejlertsen.

- Og dem finder vi kun, hvis vi har tillid til hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce