Annonce
Middelfart

Tilliden er væk: Børn- og ungedirektør blev fritstillet på hasteindkaldt møde

Middelfarts politikere har mistet tilliden til børn og ungedirektør Jan Henriksen og indledt en afskedigelsessag mod ham. Han blev mandag fritstillet, hans opgaver varetages ind til videre af kommunaldirektør Steen Vinderslev. Arkivfoto

Politikerne har mistet tilliden til Jan Henriksen, der derfor er blevet fritstillet efter et møde i Økonomiudvalget mandag aften.

Middelfart: Jan Henriksen er efter fem år som børn- og ungedirektør i Middelfart snart fortid i kommunen. Politikerne i Økonomiudvalget besluttede mandag aften på et hasteindkaldt møde at fritstille den 49-årige jyde for samtidig at indlede en afskedigelsessag mod ham.

Kommunaldirektør Steen Vinderslev oplyser i en kortfattet pressemeddelelse, at Økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til Jan Henriksen som Middelfart Kommunes fortsatte børn- og ungedirektør.

Hverken Steen Vinderslev eller formanden for Økonomiudvalget, borgmester Johannes Lundsfryd (S), ønsker at uddybe sagen nærmere over for avisen.

- Der er tale om en personalesag, hvor vi har tavshedspligt. Det samme har Jan Henriksen, når det gælder oplysninger om forhold i forbindelse med hans arbejde i Middelfart Kommune, siger Steen Vinderslev og føjer til, at kommunen på et senere tidspunkt vil kunne offentliggøre, hvad afskedigelsen kommer til at koste skatteborgerne.

Steen Vinderslev varetager i øjeblikket Jan Henriksens opgaver som midlertidig børn- og ungedirektør. Om han skal fortsætte med det, til en ny er ansat, eller en anden embedsmand midlertidigt skal tage over, er ikke afgjort.

- Så langt er vi slet ikke nået endnu, siger Steen Vinderslev og afviser, ligesom Johannes Lundsfryd, at svare på, om der er tale om en pludselig beslutning udløst af en enkeltstående begivenhed, eller om fyringen er kulminationen på dalende tillid gennem længere tid.

Annonce

Overrasket Weiss

Lidt mere lykkes det dog at få at vide hos De Konservatives medlem af Økonomiudvalget, Morten Weiss-Pedersen.

Han fortæller, at han blev ringet op af borgmesteren mandag middag og blev bedt om at komme til møde i Økonomiudvalget på rådhuset samme dag klokken 17.30.

- Jeg må sige, at jeg blev særdeles overrasket, for jeg havde ikke set det komme. Men på baggrund af de ting, vi blev oplyst på mødet, er jeg enig i, at det var en nødvendighed at fritstille Jan Henriksen, siger Morten Weiss-Pedersen til Fyens.dk.

Han tilføjer, at samtlige medlemmer af Økonomiudvalget var til stede på trods af den sene indkaldelse. Alle var enige om at indlede en afskedigelsessag mod børn- og ungedirektøren.

Morten Weiss-Pedersen oplyser, at kommunen nu skal forhandle en afskedigelsesaftale på plads med Jan Henriksens faglige organisation, ledersektionen i Lærernes Centralorganisation.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan Henriksen, der bor i Vamdrup. Han blev i efteråret 2013 valgt til stillingen i Middelfart blandt 36 ansøgere. Han var på det tidspunkt skolechef i Viborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce