Annonce
Debat

Tilgængelighed i alle lokalplaner

Læserbrev: Hvis jeg kunne bestemme, skulle der i alle lokalplaner være et afsnit om tilgængelighed, som f.eks. trapper som eneste adgangsvej ikke mere anlægges. Men først skulle de skæve fliser og for høje kantsten væk, og naturstier reetableres, fordi jeg går ind for tilgængelighed.


Det ses i bybilledet både i Vamdrup og Kolding, at mange ældre går tur. Desværre mødes de af skæve fortovsfliser og manglende nedkørsler fra alt for høje kantsten.


Annonce

Det ses i bybilledet både i Vamdrup og Kolding, at mange ældre går tur. Desværre mødes de af skæve fortovsfliser og manglende nedkørsler fra alt for høje kantsten. Og ofte har stierne ud i naturen fået lov at leve deres eget liv. Det gør gåturen vanskelig, når man bruger rollator, og den kan man se mange ældre har taget til sig.

Det er rigtig fint at tilgængeligheden, er indtænkt i det flotte Troldhedebane anlæg og Skamlingsbanke-komplekset. Men det er ikke nok at sikre tilgængelighed til kommunens nyanlagte naturoplevelser.

Ældre og handicappede skal have mulighed for at komme rundt i deres lokalområde, at handle ind og have adgang til naturen. Alle skal have mulighed for at holde fast i deres færdigheder længst muligt. Langt de fleste ønsker at være selvhjulpne. Og en gåtur - uanset om det er i byen eller i naturen - giver både motion og friske indtryk til hjernen, selvom den foregår langsom eller i kørestol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Odense For abonnenter

Hjertelæge har prædiket førstehjælp i mange år: - Folk har bare en forestilling om, at hjertestop ikke rammer dem.

Annonce