Annonce
Middelfart

Tilfreds festivalformand dagen derpå: Det var den bedst afviklede Rock Under Broen nogensinde

Det er en tilfreds Rock Under Broen-ansvarlig, der søndag ser tilbage på en 2019-festival med både sol, regn og et overskud på vej. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Rock Under Broens øverste ansvarlige, Bent Frandsen, ser søndag tilbage på årets festival med stor tilfredshed. - Alt det, vi er blevet kritiseret for, har vi villet tage hånd om, og det er lykkedes nu, siger han.

Middelfart: Det er en tilfreds tovholder, der søndag kan se til, mens sporene fra årets største havefest langsomt forsvinder under Den nye Lillebæltsbro. Faktisk forløb lørdagens Rock Under Broen så godt, at Bent Frandsen kalder den, den bedst afviklede i endagsfestivalens tre årtier lange historie.

- Alt fungerede. Alt det, vi tidligere er blevet kritiseret for, har vi villet tage hånd om, og det er lykkedes nu, siger han og fortæller, at vurderingen blandt andet baserer sig på Facebook-reaktioner og snakke med festivalens gæster.

Efter festivalen i 2018 fik arrangørerne en del kritik for pladsens toiletfaciliteter - noget, som man hurtigt reagerede på. Derfor var der ifølge Bent Frandsen brugt knap en million mere på toiletterne i år, hvilket betød både flere og bedre toiletter, ligesom betalingstoiletterne var afskaffet.

- Toiletterne fungerede 100 procent. Det bagerste toiletområde blev næsten ikke brugt, siger han og medgiver, at der var kø til de forreste toiletter længst nede mod scenerne.

Annonce

I store træk godt festival-vejr

Bent Frandsen fortæller, at festivalen allerede er godt i gang med at lave aftaler med kunstnere og bands, som skal spille til næste år. Og noget tyder på, at der igen er et dansk program i vente.

- Sådan har det været i tre år, og der er noget, der tyder på, at det er en succes, siger han og fortæller, at det lidt regnfulde vejr tilsyneladende ikke satte en stopper for gæsternes lyst til musik og fest.

- Man skulle måske tro, at omsætningen falder, når det regner, men det er faktisk det modsatte, der er tilfældet. Solen gør ofte, at folk ikke drikker så meget. Det er ikke fordi, jeg ønsker mig regnvejr, men det var i store træk godt festival-vejr i går, siger han.

Festivalen kunne allerede i starten af februar melde udsolgt, hvilket var tidligere end nogensinde før.

Et endeligt resultat for årets festival forventes ikke før sidst på måneden, men Bent Frandsen forventer et overskud på niveau med sidste års festival, hvor den lokale klub MG&BK modtog omkring to millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce