Annonce
Sydfyn

Tilfreds arrangør: 8000 billetter er solgt til festival i Svendborgs baggårde og haver

Om sommeren kan man normalt nyde godt af minifestivalen Hansted Live i Svendborg, men den er i år udskudt til næste år på grund af corona. I stedet er en anden festival - 5700 Summer - poppet op, hvor der er taget forbehold for myndighedernes restriktioner. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
10.000 billetter er der i salg til Svendborgs pop-up festival 5700 Summer. 8000 er solgt, og over halvdelen er folk, der ikke er fra Svendborg.
Annonce

Svendborg: Stole med en meters afstand og afgang fra publikumsområdet lige, når koncerten er slut.

Sådan bliver det, når Svendborg snart åbner for de koncertlystne gæster i Krøyers Have, SAK's Have og Ribers Gård fra den 31. juli til den 8. august under den nye pop-up festival 5700 Summer.

Og det ser ud til, at der skal tages mange stole i brug.

Der er nemlig sat 10.000 billetter til salg, og de 8000 af dem er allerede røget. Arrangør og talsmand for festivalen, Jasper Gramkow Mortensen, jubler over de mange solgte billetter.

- Vi synes, det er sindssygt flot. 8000 billetter på tre uger. Det, synes vi, er fint, siger han.

- Vi har booket efter, hvad vi tror, folk godt kan lide, og det ser ud til, at vi har ramt lidt rigtigt, tilføjer han.

Annonce

Solgt i hele landet

Der er dog også et andet udfald, der glæder Jasper Gramkow Mortensen.

- Det fede er, at langt over halvdelen af de billetter, der er solgt, er til folk uden for Svendborg, fortæller han.

Omkring 3500 billetter er solgt til svendborgenserne, mens resten er solgt til folk fra resten af landet, forklarer han.

- Vi synes, det er positivt, at det har solgt bredt. Vi havde regnet med at sælge mange billetter i byen, men det er rigtigt dejligt, at når vi skal genstarte Svendborg, kommer der nogen udefra og hjælper med det.

Om festivalen 5700 Summer

5700 Summer er en festival, der er opstået på bagkant af corona-krisen, der har lukket alle andre festivaler og store koncerter.

Festivalens koncerter finder sted fra 31. juli til og med 8. august i Krøyers Have, Ribers Gård og SAK's Have. Der kommer altså til at være tre scener, hvor der er plads til henholdsvis 200, 350 og 500 tilhørere. Man sidder på stole under hele koncerten, der står med en meters afstand, og man må ikke danse og synge højlydt. Man forlader stedet hurtigt efter koncerten

Man kan ikke købe enkeltbilletter, da det vil kræve for meget plads at tilbyde enkeltstyks billetter i forhold til corona-restriktioner.

Annonce

Væddemål

Idéen til festivalen er en gammel tanke hos Lars Skovmand Aagaard, der ejer baren og spillestedet Hansted og er arrangør af musikarrangementet Hansted Live.

- Det her med koncerter i baggårdene og at høre musik i mindre enheder hev han op af hatten igen, og så kiggede vi på hinanden og sagde, at hvis det skulle være, skulle det være nu, siger Jasper Gramkow Mortensen.

Startskuddet til festival-projektet blev den 20. maj, og den 15. juni var 5700 Summer klar med plakat til offentliggørelse.

- Men vi har bogstavelig talt asfalteret, mens vi har kørt, og vi har haft nogle sjove bump på vejen, men vi er meget fortrøstningsfulde.

- Det er altid svært at spå om fremtiden, og hvor mange billetter vi ville sælge, men vi har haft det sjovt med at lave små væddemål om, hvor mange billetter vi vil sælge. Jeg har gættet på, at  83 procent af dem, vil blive solgt, men nu tror jeg helt sikkert, vi nok skal komme op på 85, mener Jasper Gramkow Mortensen.

Her i Ribers Gård skal blandt andre Carl Emil Petersen, Alberte Winding, Alex Vargas og Bisse spille under festivalen 5700 Summer. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Mange andre arrangerer

Efter corona kunne man forestille sig, at folk har været hungrende efter koncerter. Hvorfor alt derfor endnu ikke er meldt udsolgt, kan, ifølge Jasper Gramkow Mortensen, skyldes, at flere rundt om i landet, efter 5700 Summers offentliggørelse, hoppede med på samme idé.

- Der er mange andre steder i landet, hvor der er blevet arrangeret koncerter. Er der musik i Jylland, og bor du der, kører du måske ikke helt til Svendborg for det, siger Jasper Gramkow Mortensen, der godt tør vove at påstå, at Svendborg på den corona-musikalske front har været "first movers".

- Da vi offentliggjorde festivalen, kom der også koncerter i resten af landet, og vi priser os da lykkelige over, at andre også har fået startet noget op, siger arrangøren.

Knap 100 billetter om dagen skal der sælges frem til festivalens start, hvis der skal være røde lamper. Men arrangørerne har da også noget i ærmet i forhold til at gøre festivalen endnu mere interessant her på slutspurten.

- Vi vil gerne lave nogle talks med de kunstneriske personligheder, så der er noget for enhver smag, siger Jasper Gramkow Mortensen uden at afsløre mere.

Der bliver 41 koncerter og aktiviteter til 5700 Summer. Ud af dem er seks koncerter i skrivende stund udsolgte, otte af dem er der kun meget få billetter til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Sidste punktum i kemisag fra Seden: Ny ejer har fået fjernet farlige kemikalier

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce