Annonce
Assens

Tilbyder 10.000 kvadratmeter: Spejdere vil hjælpe folkeskole med genåbning

Verningespejderne tilbyder Verninge Skole at låne Frederikssundhytten to kilometer fra skolen, hvis det bliver relevant i forbindelse med genåbningen 15. april. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Hvis skolen i Verninge får problemer med at opfylde kravene til afstand mellem børnene, når den skal genåbne 15. april, må den kvit og frit bruge Verningespejdernes hytter.

Verninge: Lige nu arbejder landets skoler og dagtilbud på højtryk med at få brikkerne i det store puslespil om genåbning den 15. april til at passe sammen.

Det gælder også i landsbyordningen i Verninge, som nu har fået en plan B at ty til, hvis der opstår problemer med at opfylde de krav om afstand mellem eleverne, der stilles fra regeringens og sundhedsmyndighedernes side for at minimere riskoen for smitte med coronavirus. Blandt andet skal skolelever sidde med to meters afstand til hinanden i undervisningen.

Skolen har fået et flot tilbud fra Verningespejderne, en lokal gruppe under KFUM, som Verninge Skole, Børnehave og Vuggestue har tradition for at arbejde sammen med.

Spejderne har stillet Frederikssundhytten, som ligger cirka to kilometer fra skolen, til rådighed.

- Vi har 10.000 kvadratmeter med både spejderhytter, bålhytter og toiletfaciliteter, som de må bruge, fortæller gruppeleder Vivi Højstrup.

Der gik ikke mange minutter efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde mandag aften, før spejderne gik sammen - online, naturligvis - for at drøfte, hvordan de kan hjælpe byens skole, siger hun.

Annonce

Spejdere er også elever

Spejderne vil ikke have noget til gengæld for deres tilbud, siger Vivi Højstrup.

- Foreningen er jo lukket frem til maj. Vi vil bare gerne hjælpe, siger gruppelederen.

Hun oplyser, at både Frederikssundhytten og naboen, spejdercentret Port Arthur, har toiletfaciliteter, som eleverne kan bruge, samt mange overdækkede bålhytter, som vil gøre det muligt at undervise børnene i små grupper, ligesom regeringen og sundhedsmyndighederne foreskriver.

Flere af medlemmerne i Verningespejdernes forældreråd går igen i landsbyordningens bestyrelse, oplyser Vivi Højstrup, og mange af spejderne er nuværende eller tidligere elever på Verninge Skole.

Skoleleder i Verninge, Hanne Marquardsen, kunne onsdag endnu ikke sige, om Verninge Skole vil gøre brug af Verningespejdernes forslag.

- Men det er dejligt, at de tilbyder det, og at vi kan mærke, at der er opbakning fra lokalsamfundet, fastslår hun.

Verninge Skole har 122 elever fordelt på 0.-6. klasse. Det er eleverne fra 0.-5. klasse, der skal starte i skole 15. april eller hurtigst muligt derefter, mens 6. klassetrin og opefter fortsat skal undervises hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce