Annonce
Odense

Tilbud til skoler: Kom gratis i teatret

Folke- og friskolerne i Odense kan i det kommende skoleår komme gratis i Nørregaards Teatret. PR-foto
En gratis tur i teatret til en forestilling er en mulighed for skolerne i Odense i det kommende skoleår.
Annonce

Der bliver ikke kun fokus på matematik, danske litterære værker og engelske gloser i de odenseanske skoler i det kommende år.

De får nemlig allesammen - både folke- og friskoler - muligheden for at se en forestilling i Nørregaards Teater. Ganske gratis.

Eneste betingelse er, at den enkelte skoleklasse vælger en af de mere end 30 forestillinger, som er på programmet. Så der er nok at vælge imellem - også til de enkelte klassetrin.

- Det er dejligt med besøg af skoleklasser fra alle dele af kommunen. Det er også en stor glæde at mærke den positive respons fra børn, pædagoger og lærere, som nemt og gratis kan tage klassen eller børnehavestuen med på en teatertur. Siden 2011 har Nørregaards Teater produceret professionelt teater til børn og unge i Odense, og vi er stolte over at kalde os Byens Børneteater - og glade for, at det bliver værdsat, siger Mira Erik, der er souschef på Nørregaards Teater, om det nye tilbud.

Annonce

En oplevelse

Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand, glæder sig over, at eleverne får mulighed for at opleve den nærhed og indlevelse, som man får på et teater.

- En teaterforestilling er en oplevelse. Der er enorm forskel på at have skuespillerne levende foran sig i stedet for at se dem på en skærm eller et lærred. Vi mærker historien og figurerne på en helt anden måde, og det gør indtryk på både børn og voksne.

- Det er vigtigt, at Odenses skolebørn får mulighed for at opleve teateret, så der er al mulig grund til at kigge nærmere på programmet fra Nørregaards Teater, siger Jane Jegind.

Skolerne kan allerede nu udvælge og bestille billetter til forestillinger, så turen i teatret kan planlægges i skoleåret 20/21. Men de kan også vente til efteråret med at bestille billetter.

Der er til flere af forstillingerne, der er målrettet udskolingseleverne, lavet materiale, som med fordel kan blive del af undervisningen forud for besøget i teatret. Dermed kan det blive del af pensum.

Programmet kan ses på Nørregaards Teaters hjemmeside.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce