Annonce
112

Tilbageholdt af vidne: Fulde mænd ramte kantpæl, skilte og lygtepæl

Hvis alkoholpromillen er på 0,50, bliver en bilist frakendt sit kørekort betinget. Er promillen højere end 1,20, ryger kortet ubetinget, og der går minimum seks måneder, før man kan få lov at generhverve kørekortet. Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik.
En yngre bilist havde promille på 1,68, da han blev anholdt af politiet natten til søndag.

Korup/Bolbro: Lørdag middag og natten til søndag måtte alkometeret i brug, da patruljer fra Fyns Politi blev tilkaldt til uheld, hvor alkoholpåvirkede bilister var involveret.

Lørdag klokken 12.22 ringede et vidne til politiet og bad om hjælp, efter en bilist havde påkøre et cykelruteskilt på Åbakkevej i Korup. Forinden havde bilen ifølge vidnet slingret hen ad vejen og undervejs ramt en kantpæl af granit og et skilt ved OK-benzintanken på hjørnet af Åbakkevej og Kalørvej.

Til sidst var bilen standset og begyndt at trille baglæns ad Åbakkevej ud for nummer 22. Bilen stoppede, da den ramte et cykelruteskilt med bagenden.

Vidnet, som ringede til politiet, tilbageholdt bilens fører, en 58-årig mand fra Odense. Han virkede ifølge politiets døgnrapport konfus og påvirket af alkohol.

Annonce

FAKTA Kørekortet ryger

Spirituskørsel med 0,5-1,2 promille udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Hvis promillen er over 1,2, bliver kørekortet frakendt ubetinget.

En betinget frakendelse betyder, at man kan beholde sit kørekort, hvis man inden for en periode på typisk seks måneder består både teoriprøve og en praktisk køreprøve.

Ved en ubetinget frakendelse mister man sit kørekort med det samme, og man mister retten til at køre bil i seks måneder eller mere. Derefter skal man bestå både teoriprøve og køreprøve, før man kan få et kørekort igen.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Frontalt ind i lygtepæl

Der var ingen tvivl om alkoholpåvirkningen hos en 29-årig mand fra Odense, som klokken 3.10 natten til søndag blev anholdt og sigtet for spirituskørsel på Bystævnevej i Bolbro. Ifølge Fyns Politi var han kørt ad Rømersvej i vestlig retning, men i krydset ved Bystævnevej gik det galt.

Manden ville svinge til venstre, men klarede ikke helt at holde sig på vejen og ramte en lygtepæl med forenden af bilen. Ved sammenstødet blev lygtepælen bøjet, og bilen fik ifølge politiet store skader på fronten.

En alkometertest af den 29-årige viste en promille på 1,68.

Begge bilister blev taget med til en blodprøveudtagning for at få fastslået en nøjagtig alkoholpromille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce