Annonce
Nyborg

Fra burger til pølse med brød: Tilbagegang hos Lause

Lauses Grill havde igen overskud i 2019 - men det var ikke ret stort. Arkivfoto: Klaus Wind.

Nyborg: Det går op og ned i showbis, siger man, og sådan er det vist også i grillbar-branchen.

Efter et flot 2018 regnskab kom Lauses Grill i 2019 ud med tal, der var knapt så morsomme. Det viser regnskabet, der allerede er offentliggjort.

Der er dog stadig overskud i den populære havnegrill, men overskuddet er skrumpet til godt 63.000 kroner mod 213.000 kroner i 2018.

Et lidt nærmere kik på tallene viser, at bruttoresultatet er faldet lidt. Det indikerer en lidt mindre aktivitet i grillbaren, der ikke offentliggør sin omsætning, mens udgifterne til personalet er blevet lidt større. Og de to ting tilsammen er med til at omdanne regnskabet - i overført betydning - fra en saftig burger til en pølse med brød.

Lene Ringsmose har i en årrække været leder af Lauses Grill - en familievirksomhed, der har haft base på havnen i mere end 60 år.

Lauses Grill Nyborg aps

Lauses Grill Nyborg aps Regnskabet for 2019

Bruttoresultat: 1.768.855 kroner (1.856.577)

Personaleomkostninger: -1.577.276 kroner (-1.454.928)

Resultat før skat: 73.260 kroner (273.798)

Årets resultat: 63.313 kroner (213.424)

Egenkapital: 400.896 kroner (337.583)

Tal i parentes er fra 2018-regnskabet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce