Annonce
Nyborg

Fra burger til pølse med brød: Tilbagegang hos Lause

Lauses Grill havde igen overskud i 2019 - men det var ikke ret stort. Arkivfoto: Klaus Wind.

Nyborg: Det går op og ned i showbis, siger man, og sådan er det vist også i grillbar-branchen.

Efter et flot 2018 regnskab kom Lauses Grill i 2019 ud med tal, der var knapt så morsomme. Det viser regnskabet, der allerede er offentliggjort.

Der er dog stadig overskud i den populære havnegrill, men overskuddet er skrumpet til godt 63.000 kroner mod 213.000 kroner i 2018.

Et lidt nærmere kik på tallene viser, at bruttoresultatet er faldet lidt. Det indikerer en lidt mindre aktivitet i grillbaren, der ikke offentliggør sin omsætning, mens udgifterne til personalet er blevet lidt større. Og de to ting tilsammen er med til at omdanne regnskabet - i overført betydning - fra en saftig burger til en pølse med brød.

Lene Ringsmose har i en årrække været leder af Lauses Grill - en familievirksomhed, der har haft base på havnen i mere end 60 år.

Annonce

Lauses Grill Nyborg aps

Lauses Grill Nyborg aps Regnskabet for 2019

Bruttoresultat: 1.768.855 kroner (1.856.577)

Personaleomkostninger: -1.577.276 kroner (-1.454.928)

Resultat før skat: 73.260 kroner (273.798)

Årets resultat: 63.313 kroner (213.424)

Egenkapital: 400.896 kroner (337.583)

Tal i parentes er fra 2018-regnskabet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce