Annonce
Erhverv

Tilbage i start-up-miljøet: Iværksætter investerer i fynsk sikkerhedsfirma

Der bliver oprustet markant på sikkerhed - både hos virksomhederne og hjemme i privatboligerne. Derfor har DK Online-stifteren Bjørn Smidt investeret i en ny fynsk start-up. Foto: Louise Koustrup

Den tidligere iværksætter tager springet tilbage i start-up miljøet og sender penge efter it-virksomheden Chili Security.

Han tjente en formue, da DK Online blev solgt til den svenske betalingskoncern Bambora, men nu skal pengene ud og arbejde igen. For et millionbeløb har Bjørn Smidt købt sig ind i den fynske it-virksomhed Chili Security, og med handlen, der var en realitet torsdag, har han erhvervet en ejerandel på 10 procent.

- Jeg ser mange ting, der minder om DK Online. Virksomheden har en stærk orqanisation og en god kultur. Det er dygtige folk, som er optaget af at gøre en forskel for deres kunder, siger Bjørn Smidt, der selv har startet sin egen virksomhed op fra bunden.

Dengang handlede det om betalingsterminaler, og det hele begyndte hjemme i stuen. I dag handler det det om it-sikkerhed og support.

Chili Security leverer antivirus programmer og seneste skud på stammen er it-support. Hjørnestenen er en firewall og software, der beskytter computeren mod hackerangreb. Men virksomheden, der blev etableret i 2014, leverer også support og pc-hjælp. Både til private samt små- og mellemstore virksomheder.

Jeg er mere til de små vækstvirksomheder, hvor man er tæt på beslutningerne, så vi besluttede, at jeg kunne stoppe en gang i foråret.

Bjørn Smidt, investor

Ville prøve noget nyt

- Jeg er ikke i tvivl om, at der er et marked, hvor folk ligesom mig ikke har tålmodighed eller lyst til - eller ikke forstand på, hvordan man sætter det her op i vores mere og mere komplekse hjem. Så kan man tage telefonen og ringe til Chili Security, siger investoren, der glæder sig til igen at være en del af start-up miljøet.

Kontakten blev skabt i september sidste år. Dengang sad Bjørn Smidt stadig bag skrivebordet hos Bambora. Det svenske selskab var på det tidspunkt ejet af kapitalfonden Nordic Capital, men i november blev Bambora solgt til den franske betalingsgigant Ingenico.

- Det er en verdensomspændende organisation med mere end 8500 ansatte. Derfor ville jeg gerne prøve noget nyt. Jeg er mere til de små vækstvirksomheder, hvor man er tæt på beslutningerne, så vi besluttede, at jeg kunne stoppe en gang i foråret, siger Bjørn Smidt.

Annonce

Endeligt farvel

Vinteren er blevet brugt til at få afleveret tingene til den nye ledelse, og 1. april var det skilledag. Dermed var det et endeligt farvel til den virksomhed, som han sammen med makkeren René Søgaard Larsen løb i gang i 2006. Dengang vidste ingen, hvad det ville føre til. Og denne gang er tidshorisonten også uden bagkant.

- Jeg følger med Chili Security, og har ikke nogen plan om at trække mig efter et bestemt antal år. Lige nu har jeg kun kigget på folkene og forretningen og konstateret, at det ser rigtig fornuftigt ud. Og nu kan jeg tillade mig at arbejde med noget, som både er sjovt og spændende. Samtidig handler selve casen om at skabe vækst, siger han og fortsætter:

- Havde det været en etableret virksomhed med 25 år på bagen, så ville jeg ikke være ham, der havde så meget at byde ind med. I det tilfælde ville der være brug for en helt anden type ledelse.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

I ellevte time: Konservative hopper fra underskrevet aftale og irriterer borgmesteren

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Nyborg

Dronningens nisser på slottet: Nyborg i kongelig julekalender

OB For abonnenter

Kun spøgelsesbilisten fra Herning kan nu bremse OB's vej mod pokalfinalen og en europæisk billet efter ti magre år

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Faaborg-Midtfyn

Koben og skruetrækker i brug ved indbrud i Årslev

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Middelfart

- Vi har fundet en fremragende placering: Ny tankstation med vaskehal på vej tæt på motorvejsafkørsel

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Annonce