Annonce
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Fjernvarme Fyn skelner mellem nødvendige og ikke nødvendige arrangementer og har aflyst alle ikke nødvendige af slagsen til og med marts. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der var lagt op til et kig bag kulissen hos Fjernvarme Fyn onsdag den 4. marts, men værterne har på grund af det danske tilfælde af coronavirus på Sjælland valgt at aflyse arrangementet. Vi tog en snak med den administrerende direktør Jan Strømvig.
Annonce

Opdateret fredag klokken 16.53: Efter dette interview er blevet gennemført, er endnu et danske coronatilfælde blevet konstateret på Rigshospitalet i København.

Fyens Stiftstidendes abonnenter var onsdag den 4. marts inviteret til et eksklusivt Café Stiften arrangement på Fjernvarme Fyn. Omkring 50 avislæsere havde tilmeldt sig, men må altså finde på noget andet at lave onsdag eftermiddag. Arrangementet er blevet aflyst af Fjernvarme Fyn. Selskabet frygter COVID-19, i daglig tale kendt som coronavirusset.

Jan Strømvig, hvorfor har I valgt at aflyse arrangementet?

- Det er jo en principiel beslutning. Det er ikke kun det her arrangement, og så håber vi da også, det er en udsættelse. Vi vil jo meget gerne have jer på besøg, men vi tænker lige nu, at vi har et ansvar i forhold til at sikre, at der er el og varme, og at vi kan bortskaffe affald. Derfor gør vi interne tiltag for at reducere risikoen for smittespredning.

Der er ét tilfælde af coronavirus i Danmark – og det er i Roskilde. Er det her ikke at skabe hysteri?

- Det er netop ikke meningen at skabe hysteri. Vi vil bare gerne sikre, at vi ikke skaber panik. Nu handler det jo om, at vi i god tid og god ro og orden kan aflyse de besøg, vi har. Vi er faktisk ret udsatte, for vi har rigtig mange besøgende.

Men der er jo ikke konstateret coronavirus på Fyn. Hvordan hænger det sammen med øget risici?

- Det tænker jeg bare. Vi får en masse gæster ind, som vi ikke ved, hvor kommer fra. Hvis vi har en medarbejder eller andet, der har været ude at rejse og kommer tilbage med lang næse, opfordrer vi også vedkommende til at blive hjemme.

Men I går jo imod alle anbefalinger fra myndighederne? De danske myndigheder opfordrer til, at man skal være ekstra opmærksom, hvis man føler sig syg og har været i et smittet område, men de her folk er jo helt almindelige.

- Det ved vi netop ikke. Vi aner ikke, hvad de kommer med, og hvor de kommer fra.

Man må vel antage, at hvis en af de tilmeldte havde været i Italien og følte sig sløj, ringede til lægen og ikke tog med til arrangementet.

- Vi gør det udelukkende for at minimere risici.

Du siger, at formålet er at undgå panik. Men tænker du ikke, at det netop bliver resultatet, når man aflyser et arrangement, hvor intet tyder på, at der er corona-virusramte folk iblandt?

- Vi gør det ikke i panik. Vi gør det stille og roligt for at forebygge smittespredning. Når der er tale om ikke nødvendige arrangementer på vores lokation, kan vi ikke umiddelbart se noget formål med at afholde dem.

Men det er stadigvæk at gå imod det de danske myndigheder anbefaler, som er, at man ikke skal agere anderledes, end man plejer, medmindre man har været i et smitteområde og viser tegn på sygdom.

- Ja, og der er det, vi siger, at det har vi ikke kendskab til. Det er en almindelig forholdsregel.

Men myndighederne opfordrer til, at man ikke skaber problemer, der ikke er der.

- Ja, lige nøjagtig. Og vi skaber ikke et problem.

I har 300 medarbejdere. Hvorfor mener I, at 49 avisabonnenter udgør så stor en trussel?

- Vi mener ikke, de udgør en stor trussel. Vi mener bare, de giver en lillebitte forøget risiko, som i forhold til det ansvar vi har, ikke er risikoen værd.

Har I sagt til jeres medarbejdere, at de ikke skal komme?

- Nej, det har vi ikke. Men vi giver vores medarbejdere information om, hvad man skal være opmærksom på.

Havde det så ikke været tilsvarende dækkende at sige til gæsterne, at hvis de har været i fx Italien og er syge, skal de ikke komme, men at de ellers er velkomne?

- Fordi det er en ikke nødvendig risiko, vi påfører os. For den fortsatte forsyning, er det nødvendigt, der kommer medarbejdere her hver eneste dag. Men det er ikke nødvendigt, at vi får en række besøgende ind. Og for os at se er der tale om en udsættelse.

Apropos det. Hvornår kan vi forvente, at I vil være med til at afholde et arrangement? Når virussen er udryddet på verdensplan?

- Det har vi ikke taget stilling til endnu. Lad os nu se og slå koldt vandt i blodet. Det er sådan set det, vi snakker om, det er at tage stille og roligt.

Men indtil videre har I aflyst alle ikke nødvendige arrangementer i hele marts?

- Indtil videre, jo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce