Annonce
Fyn

Til trods for kæmpe nedbrud: Regionen holder fast i teleudbyder

På trods at et større nedbrud på telefonerne hos regionens hospitaler, lægevagter og 112 er regionen ikke klar til at skifte udbyder. Arkivfoto: Louise Koustrup
Flere hundrede patienter kunne i løbet af weekenden ikke komme i kontakt med regionens lægevagter, hospitaler og 112, fortæller vagtchefen for lægevagten i Region Syddanmark. Det skyldtes et nedbrud ved TDC. Det er dog ikke noget, der får regionen til at overveje en ny teleudbyder.

Mandag morgen kunne Region Syddanmark melde ud, at patienterne igen kunne komme igennem til lægevagten, 112 og regionens sygehuse efter weekendens store telefonnedbrud. Et nedbrud, der satte regionens kriseberedskab i gang, så patienterne trods alt kunne få den bedst mulige behandling.

Ifølge vagtchef for Lægevagten i Region Syddanmark, Ole Holm-Thomsen, har der ikke tidligere været set et nedbrud på størrelse med det, regionen oplevede i weekenden.

- Det var ret kritisk – én ting er, at folk ikke kan komme i kontakt med lægevagten, men når de heller ikke kan komme i kontakt med 112 eller sygehusene, er det noget mere omfattende, så vi havde det helt store beredskab i gang, siger han og tilføjer:

- Det er noget rigtig møg at stå i sådan en situation, for vi er ude af stand til at foretage os noget. Vi kunne ikke gøre andet end at være tilstede dér, hvor patienterne dukkede op. Det var helt ude af vores hænder.

Ifølge Ole Holm-Thomsen er der normalt mellem 150 og 180 patienter i timen, der henvender sig til lægevagten, som under weekendens nedbrud derfor ikke kunne komme i kontakt med lægevagten.

Annonce

Fortsætter ved TDC

Nedbruddet betød, at patienterne skulle møde op fysisk ved lægevagten i stedet for at ringe. Derudover havde de ikke mulighed for at komme i kontakt med hverken sygehusene eller 112. På trods af den kritiske situation, der opstod i weekenden, er regionen ikke klar til at opsige deres aftale med TDC.

- Vi har haft talrige møder med TDC og internt i regionen om, hvordan vi skulle håndtere situationen. Lige nu skal vi have dagen og vejen til at fungere. Når det hele er faldet til ro, tager vi en dialog med TDC om, hvad der er sket, og hvad eventuelle konsekvenser skal være. Men vi er ikke der, hvor vi overvejer at skifte udbyder, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

Derudover fortæller Kurt Espersen, at der mandag morgen stadigvæk var problemer med regionens interne telefoner. Det håber han dog, at der snarest muligt findes en løsning på, så medarbejderene kan kommunikere hurtigere mellem sygehusene i regionen.

Ikke sikre på konsekvenserne

Selv om flere hundrede patienter ikke kunne komme i kontakt med sygehuse, 112 eller lægevægten i løbet af søndagen, har det ikke umiddelbart haft nogle konsekvenser for patienterne.

- Normalt er det måske en enkelt lægevagt, der er nede, men her var vi helt slået i stykker. Vi gjorde vores yderste for at afhjælpe de gener, der måtte være. Der er ikke nogle meldinger om, at noget er gået galt, men vi ved det selvfølgelig ikke, lyder det fra vagtchefen ved Lægevagten, Ole Holm-Thomsen.

Heller ikke ved regionen er de bekendt med, at weekendens nedbrud har haft nogle konsekvenser for patienterne.

- Vi kan ikke være sikre på, at det ikke har haft nogle konsekvenser for patienterne, men vi har ikke kendskab til noget endnu. Vi har meldt ud, at hvis der er nogle borgere, der føler, at de ikke har fået den rette behandling eller har været utrygge ved det, der er sket, så skal de endelig kontakte os, siger Kurt Espersen.

TDC beklager fejlen

Underdirektør ved TDC Netværk, Jesper Oldenburg, fortæller i et skriftligt svar til Fyens Stiftstidende, at fejlen opstod i forbindelse med en større opdatering af virksomhedens netværk.

"Vi er meget kede af de gener regionen, patienter og pårørende har haft i forbindelse med fejlen på vores netværk. Lige siden vi blev opmærksomme på fejlen, har vi arbejdet på højtryk for at løse problemerne", skriver han.

Derudover bekræfter Jesper Oldenburg også, at der stadig er periodevise problemer med at ringe internt mellem regionens sygehuse, som de arbejder på at løse og sikre, at der ikke sker noget lignende i fremtiden.

"Vi gør alt, hvad vi kan for at lære af vores fejl og at sikre, at lignende problemer ikke opstår i fremtiden. På vegne af TDC er jeg meget ked af fejlen på vores netværk, og jeg vil gerne forsikre om, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at afhjælpe problemerne."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce