Annonce
Nordfyn

Til torvemarked i Otterup med håndsprit og afstand - eller hvad?

Ved siden af Cirkus Task Force forestillingen i Bredgade, havde Nordfyns Erhverv og Turisme opstillet en stander med håndsprit og en påmindelse om at holde afstand. Foto: Dorthe Wolff
Alt emmede af sol, sommer og gode tilbud, da der lørdag var torvemarked i Otterup. Vidste man ikke bedre, lignede markedet - næsten - sig selv som fra tiden før corona.
Annonce

Otterup: - Lad nu være med at gå for tæt på folk derovre, lød det med sjællandsk klingende accent til børnene fra en familie på vej over Bredgade mod Torvemarkedet i Otterup lørdag ved middagstid.

Et marked med liv og glade dage, både ved boder og rundt om bordene foran scenen, hvor der traditionen tro var musikalsk underholdning. Vidste man ikke bedre, lignede det et helt almindeligt torvemarked i den nordfynske handelsby fra før corona-virus gjorde sit indtog i Danmark.

Torvet var fyldt med stande med alt fra tupperware til cd'er, og udover den musikalske underholdning for voksne var der også underholdning for de mindste i Bredgade, hvor "fire gale artister" fra det såkaldte Cirkus Task Force underholdte med jonglering og akrobatik.

Musikalsk underholdning foran bordene på lørdagens torvemarked i Otterup. Foto: Dorthe Wolff

Eneste påmindelse lørdag formiddag om, at denne sommer er anderledes end sidste år, var de håndsprit-flasker, som stand-indehavere havde sat frem ved siden af keramik, smykker og aflagt legetøj, ligesom Nordfyns Erhverv og Turisme havde sørget for en håndsprit-stander ved siden af cirkus-forestillingen samtidig med en påmindelse om at holde afstand.

Annonce

- Vi er begyndt at slække

Men hvordan gik det så, altså det med at holde afstand? Jo, hvis man spørger Vivi og Michael Knudsen, så kunne det gå bedre.

- Jeg mener ikke, at folk er så gode til det, som de har været og som de nok burde være, fortæller Michael Knudsen, som blandt andet har lagt mærke til et særligt sted, hvor folk står for tæt.


Omme på den anden side her deler sommerhusbureauerne jo sommerhusnøgler ud, og der står folk som sild i en tønde hver lørdag eftermiddag for at få deres nøgler.

Michael Knudsen, besøgende på lørdagens torvemarked


- Omme på den anden side her deler sommerhusbureauerne jo sommerhusnøgler ud, og der står folk som sild i en tønde hver lørdag eftermiddag for at få deres nøgler. Det er bare ét eksempel.

Michael og Vivi Knudsen fra Hasmark havde været til Torvemarked for tre uger siden, hvor der efter deres vurdering kun var en tredjedel af det antal boder, der var den forgangne weekend. Lørdag oplevede de derfor et marked, der lignede sig selv som før corona - også i forhold til folks afstandtagen. Foto: Dorthe Wolff

- Ja, og folk står jo også alt for tæt her på markedet, mener Vivi Knudsen.

- Hvis der er et godt tilbud et sted, så tror jeg, at det overtrumfer brugen af plads og sprit, tilføjer Michael Knudsen.

De mener selv, at de er ret bevidste om at holde afstand, og eksempelvis fokuserer de på kun at tage én afsted for at handle i supermarkeder. Men de indrømmer, at der alligevel også er sket et lille skred i deres egen overholdelse af alle forholdsregler.

- Vi er også selv begyndt at slække lidt mere, men jeg bærer stadig altid rundt på sprit i min taske, som jeg bruger og tilbyder til andre, fortæller Vivi Knudsen.

Nordfyns Erhverv og Turisme havde sørget for underholdning for børn og barnlige sjæle med Cirkus Task Force. To repræsentanter fra NEET var til stede med klikkere for at holde et overblik over forsamlingen af tilskuere. Foto: Dorthe Wolff

Også Mia Warming, der var afsted på torvemarkedet med mand og to børn, har lagt mærke til, at der ikke er samme afstand mellem folk længere.

- Jeg synes ikke, at folk er gode nok til at holde afstand længere. Og jeg da har også selv været bedre til det, end jeg er nu.

Mia Warming med sønnen Silas. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce