Annonce
Sport

Til tops i gruppen: Odense Håndbold vågnede op mod langsomme rumænere

Odense Håndbold topper gruppe c efter søndagens sejr over rumænske CS Gloria. Foto: Frederik Steen Nordhagen
CS Gloria forsøgte at trække tempoet ud af kampen, da rumænerne søndag gæstede Odense Idrætshal i EHF-Cup-gruppespillet.

Håndbold: Søndag eftermiddag slog Odense Håndbold rumænske CS Gloria med 25-19 i EHF-Cuppen, hvilket betyder, at Odense Håndbold nu topper gruppen med maksimumpoint.

Sejren kom dog ikke i hus uden vanskeligheder, og især i første halvleg led Odense under rumænernes langsomme spil.

- Det, vi ser i dag, er typisk østeuropæisk håndbold, hvor man forsøger at spille meget langsomt. De ved godt, at de skandinaviske hold er gode til at løbe, og derfor vil de naturligt tvinge tempoet ned, sagde Karen Brødsgaard efter sejren.

Odense Håndbold kom ikke bragende ud til kampen, hvor man som orangeklædt skulle vente helt frem til det femte spilleminut, før Nycke Groot satte første Odense-scoring i kassen.

I kampens første 10 minutter fulgtes de to hold ad, men der var alligevel god grund til optimisme hos hovedparten af tilskuerne i Odense Idrætshal, da man sad med følelse af, at hjemmeholdet spillede sig langt lettere til sine afslutninger end de rumænske gæster.

Odense Håndbold kunne således havde ført relativt sikkert godt halvvejs i første halveg, men især Stine Jørgensen og Mie Højlund smed overraskende mange afleveringer væk i angrebspillet.

Annonce
Nycke Groot blev kampens topscorer med 10 mål. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Profiler revet ud

Det var tydeligt, at CS Gloria var kommet for at trække tempoet ud af kampen.

Gæsterne havde langsomme igangsætninger, varmede bolden og gjorde stort set alt for at ødelægge Odenses rytme.

Karen Brødsgaard og Kristian Danielsen var dog heller ikke tilfredse med Odenses eget spil, hvorfor de to målløse spillere Stine Jørgensen og Freja Cohrt godt halvvejs blev flået ud til fordel for henholdsvis Ingvild Bakkerud og Suzanne Bækhøj.

Udskiftningerne hjalp ikke meget på spillet, og Odense Håndbold måtte derfor nøjes med at gå til pause ved stillingen 9-9.

Det var rumænerne, der kom bedst ud til anden halvleg, hvor gæsternes Mariana Costa, der tidligere har spillet for både Vendsyssel og Nykøbing Falster, viste godt spil i både offensiven og defensiven.

Klassisk østeuropæisk

I anden halvlegs 13. minut knækkede kampen endelig til Odenses fordel, efter især Nycke Groot havde spillet sig op.

Hollænderens mange scoringer i denne periode betød, at Odense slog et lille hul ned til rumænerne, som gæsterne aldrig formåede at hente.

Derfor blev kampens sidste minutter også kun et spørgsmål om, hvor meget den danske sejr skulle lyde på.

Ind kom spillere som Jessica Quintino og Sara Hald, der fik lov til at vise sig frem foran de 1642 tilskuere, som havde valgt at bruge deres søndag eftermiddag i Odense Idrætshal, hvor de kunne se Odense køre sejren på 25-19 stille og roligt hjem i de sidste minutter.

Efter kampen var Karen Brødsgaard tilfreds med anden halvleg, selvom hun anerkendte, at første halvleg langt fra var godkendt.

- Vi laver for mange fejl i første halvleg, men det får vi ligesom udryddet, samtidigt med vi lykkes med at skrue tempoet op. I den fase var forsvarspillet særligt vigtigt, og det lykkedes vi så med, da vi får brudt meget af deres spil, sagde Karen Brødsgaard.

Med sejren topper Odense Håndbold gruppen med seks point i tre kampe, mens ungarske ÉRD ligger på andenpladsen med tre point.

De to bundplaceringer i gruppen tager CS Gloria og MKS Lublin sig af med henholdsvis to og et point.

Det ligner i den grad, at Odense Håndbold efter de sidste tre kampe avancerer fra gruppespillet.

Stine Jørgensen har stadig svært ved at finde fordums styrke frem. Foto: Frederik Steen Nordhagen
1642 havde søndag fundet frem til Odense Idrætshal. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce